FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bivši tajvanski predsjednik doputovao u Japan

TOKIO, 27. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Bivši tajvanski predsjednik LeeTeng-hui doputovao je u ponedjeljak u Japan u tjedni posjet na koji jepristao Tokio usprkos upozorenju vlasti u Pekingu koje su zaprijetileJapanu protumjerama.
TOKIO, 27. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Bivši tajvanski predsjednik Lee Teng-hui doputovao je u ponedjeljak u Japan u tjedni posjet na koji je pristao Tokio usprkos upozorenju vlasti u Pekingu koje su zaprijetile Japanu protumjerama.

Lee, njegova supruga Tsen Wen-hui i druge njemu bliske osobe sletjele su u Nagoyu gdje trebaju provesti dvije noći prije nego odu u turistički posjet Kyotu gdje je 81-godišnji Lee nekad bio student.

Stotinjak tajvanskih i japanskih pristaša, mašući japanskim i tajvanskim zastavama, dočekali su ga po dolasku, ustanovio je fotograf France pressea.

Peking smatra Lee Teng-huija sivom eminencijom pokreta koji se zalaže za nezavisnost Tajvana i zahtjevao je od Tokija da mu ne izda vizu pod prijetnjom "negativnih reperkusija na kinesko-japanske odnose".

Ništa ne priječi bivšeg tajvanskog predsjednika (1988.-2000.) da boravi privatno u Japanu, ako se nema namjeru baviti političkim aktivnostima, smatraju u Tokiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙