FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: promet normaliziran u Kaštel Lukšiću

ZAGREB, 26. prosinca 2004. (Hina) - Normaliziran je promet na križanjuJadranske magistrale, D8, i ulice Majurine u Kaštel Lukšiću,izvijestio je HAK u 21 sat.
ZAGREB, 26. prosinca 2004. (Hina) - Normaliziran je promet na križanju Jadranske magistrale, D8, i ulice Majurine u Kaštel Lukšiću, izvijestio je HAK u 21 sat.

Na dionici Jadranske magistrale, D8, Omiš-Dubci u Lokvi Rogoznici, te kod Splita u mjestu Dugi Rat, zbog odrona se prometuje naizmjenično jednim kolničkim trakom.

Na državnoj cesti D27 u Gračacu u dužini od 100 metara kod benzinske crpke došlo je do izlijevanja rijeke Otuče u visini od oko 5 cm, pa HAK stoga upozorava vozače na oprezniju vožnju i smanjenu brzinu kretanja.

U većem dijelu zemlje vozi se po mokrim kolnicima, pa je nužan povećan oprez. Promet je srednjeg intenziteta i teče bez zastoja osim dionicama na kojima traju radovi gdje je usporen ili preusmjeren.

Jak vjetar puše na dionicama autocesta A1, Split-Zagreb, od Vrpolja do Dugopolja i A6, Rijeka-Zagreb, od Kikovice do čvora Vrata, dok sumaglica mjestimično smanjuje vidljivost na istoj autocesti od čvora Delnice do čvora Bosiljevo 2 te u Istri.

Mogući su odroni zemlje i kamenja na cestama kroz gorje, te u usjecima na Jadranskoj i Ličkoj magistrali. Poseban oprez na dionici Knin-Gračac.

Odron na državnoj cesti D522 Udbina-Lovinac (spojnom cestom između D1 i autoceste A1 Zagreb-Split) još se sanira se pa se vozi usporeno, uz prometnu signalizaciju.

Na izlazu iz zemlje preko GP Bajakovo kolona teretnih vozila duga je 5 km, pa se preporučuje da vozači s autoceste skrenu u Županji i upute se na prijelaze Tovarnik i Ilok. U prometu osobnih vozila nema čekanja. Ostalim graničnim prijelazima prometuje se bez dužeg zadržavanja.

Trajektni promet je u prekidu na slijedećim linijama: Brestova-Porozina, Lošinj-Rijeka (katamaran), Rab-Rijeka (katamaran), Unije-Susak-Mali Lošinj, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli (brzobrodska linija), Split-Bol-Jelsa (brzobrodska linija), Vis-Split, Split-Rogač, Split-Milna, Split-Stomorska, Sućuraj-Drvenik, Sumartin-Makarska, Dominče-Orebić, Trpanj-Ploče, Dubrovnik-Šipan, Dubrovnik-Mljet, Vis-Mljet-Dubrovnik.

Ostali trajekti plove prema plovidbenom redu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙