FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Najafu ubijeno pet civila, incidenti diljem Iraka

NAJAF, 25. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Pet je osoba poginulo usubotu u Najafu u eksploziji automobila bombe, objavila je policija utom gradu.
NAJAF, 25. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Pet je osoba poginulo u subotu u Najafu u eksploziji automobila bombe, objavila je policija u tom gradu.

Šef policije Ghalib al Jazairi je kazao da su svi poginuli civili, ali da je bomba bila namijenjena američkom vojnom konvoju.

Istovremeno je u Bagdadu ubijen ugledni profesor medicine.

Profesor Hassana al Rubaiei (45) vozio je uz zapadnu obalu Tigrisa kada su ga nepoznati naoružani napadači zaustavili i izrešetali automobil. Profesorova supruga i suvozač prošli su neozlijeđeni u napadu.

A ubojstvo sunitskog klerika Sheikha Mowaffaaka al Dourija u petak kada su američki vojnici vršili raciju njegovog doma u Bagdadu, izazvalo je osudu skupine iračkih klerika koji su rekli da bi to moglo raširiti bijes protiv SAD-a.

Američka vojska tvrdi da ne zna za incident u kojem je ubijen sunitski klerik.

"Pretražili su mu kuću u ubili ga zločinački i surovo, kao što redovito napadaju džamije i vjerske kuće", objavila je Udruga muslimanskih klerika.

"To će produbiti osjećaje među Iračanima da je rat koji traje već godinu i pol vjerski i rasistički rat, a ne rat protiv terorizma i to će pomoći u širenju terorizma diljem svijeta", dodala je ova udruga čiji je al Daouri bio član.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙