FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kolumbijski trener paraliziran

BOGOTA, 23. prosinca (Hina/Reuters) - Luis Fernando Montoya, donedavnitrener južnoameričkog nogometnog prvaka kolumbijskog Once Caldasa,koji je teško ranjen u pokušaju pljačke koji se zbio blizu njegovadoma u Caldasu, potpuno je paraliziran.
BOGOTA, 23. prosinca (Hina/Reuters) - Luis Fernando Montoya, donedavni trener južnoameričkog nogometnog prvaka kolumbijskog Once Caldasa, koji je teško ranjen u pokušaju pljačke koji se zbio blizu njegova doma u Caldasu, potpuno je paraliziran.

Prema izjavama očevidaca Montoya je s dva metka pogođen u vrat nakon što je pokušao spriječiti razbojnike da opljačkaju njegovu sestru, koja je netom prije podigla novac s bankomata. Nesretni 47-godišnji trener prebačen je bolnicu Las Americas u Medellinu i nalazi se na odjelu intezivne njege.

"Njegove ozljede su trajne, Montoya će do konca života biti potpuno paraliziran," kazao je neurokirurg Ignacio Gonzalez, koji je obavio operativni zahvat.

Montoya je s Once Caldasom bio prvak Kolumbije 2003., a ove je godine osvojio Libertadores kup, južnoameričku inačicu europske Lige prvaka. S trenerskog mjesta otišao je nakon što je prije dva tjedna u Interkontinentalnom kupu njegov klub poražen na 11-erce od europskog prvaka Porta.

Razbojnički napadi na poznate osobe u Kolumbiji nisu rijetkost. Ta južnoamerička država spada među zemlje s najvišom stopom nasilja, a godišnje se u njoj dogodi oko 30.000 ubojstava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙