FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 23. prosinca 2004.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30sati.
ZAGREB, 23. prosinca 2004.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Tvrtka Tele2 jučer je jednoglasnom odlukom Vijeća Hrvatske agencije za telekomunikacije dobila kombiniranu koncesiju druge i treće generacije mobilne telefonije čime će ta tvrtka, nakon što potpiše koncesijski ugovor, postati treći hrvatski operater mobilne telefonije. Ugovor o koncesiji Tele2 je dužan sklopiti s Agencijom najkasnije do 2. veljače 2005. Kombinirana koncesija mobilne telefonije (GSM/UMTS) Tele2 je dobio na 20 godina na nacionalnoj razini za što će za prvu godinu rada izdvojiti 172 milijuna kuna.

PULA -Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Jadranka Kosor tijekom jučerašnjeg posjeta Puli na novinarsko pitanje koliko će afere Žužul i POA štetiti njezinoj kampanji, odgovorila je kako joj sigurno neće osobito pomoći, međutim da je njezina kampanja afirmativna s isticanjem pregleda dosadašnjih rezultata rada i poteza s kojima će nastaviti i kao predsjednica Hrvatske. Osvrćući se na prioritetne poteze koje kani povući kao predsjednica Hrvatske, istaknula je raskidanje ugovora o projektu Družbe Adrije, ubrzanje procesa napuštanja vojarni u gradovima, suprotstavljanje prodaji hrvatske zemlje, poglavito otoka. Zauzet će se za ravnomjerni razvoj svih dijelova Hrvatske.

ZAGREB -Predsjednički kandidat Hrvatskog bloka (HB) Ivić Pašalić održao je sinoć u Zagrebu završni predizborni skup na kojemu se zauzeo za suverenistički koncept hrvatske politike i obranu legitimnih interesa hrvatskog naroda i države. Tomu nasuprot, kako je rekao, nalazi se izdajnička sluganska proeuropska politika aktualne vlasti koja je, uz to, po njegovim riječima, i korumpirana. Glavnim akterima takve protuhrvatske politike označio je predsjednika Republike Stjepana Mesića i premijera Ivu Sanadera i njihovu politiku koju im, kaže, diktira glavna haška tužiteljica Carla del Ponte, a gospodarsku im kreira Međunarodni monetarni fond (MMF).

KARLOVAC - Predsjednički kandidat Hrvatske pučke stranke (HPS) Tomislav Petrak izrazio je jučer u Karlovcu uvjerenje da će se plasirati u drugi krug predsjedničkih izbora. Kako je rečeno na konferenciji za novinare, Petrak i HPS računaju, osim na glasove svojih članova, i na glasove dijela članstva HDZ-a, SDP-a, HSS-a, HSLS-a, Libre i LS-a, pa i HSP-a, te glasova hrvatskih dragovoljaca i branitelja u cjelini. Petrak je ocijenio je da je osnovna razlika između njega i svih ostalih kandidata u tome što bi on inicirao uvođenje predsjedničkog sustava, jer smatra kako je to jedini način da ispuni svoja izborna obećanja.

ZAGREB - Članovi zagrebačke Gradske skupštine jučer su jednoglasno obvezali Poglavarstvo da se očituje o slučaju Srećka Ferenčaka (HNS), člana Poglavarstva, u vezi prodaje građevinskog zemljišta namijenjenog Nanbudo institutu u socijalne svrhe. Tu su inicijativu na sjednici pokrenuli klubovi HSP-a, Hrvatskih socijaldemokrata i HIP-a, Hrvatskih narodnjaka i SIN-a.

Skupština je većinom glasova razriješila troje od petero članova Upravnog vijeća Opće bolnice Sveti Duh te imenovala nove. Pročelnik Ureda za zdravstvo i socijalnu skrb Zvonimir Šostar je rekao je da je nesavjesnim vođenjem ravnatelj doveo bolnicu pred financijski kolaps, a članovi Vijeća nisu se obazirali na takvo ponašanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙