FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Deseci tisuća prosvjednika u Bruxellesu

BRUXELLES, 21. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Više desetaka tisućaprosvjednika okupilo se u utorak u Bruxellesu zalažući se za zaštituradnih mjesta, dok su pregovori o plaćama, započeti prije nekolikotjedana sa poslodavcima, zapali u slijepu ulicu.
BRUXELLES, 21. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Više desetaka tisuća prosvjednika okupilo se u utorak u Bruxellesu zalažući se za zaštitu radnih mjesta, dok su pregovori o plaćama, započeti prije nekoliko tjedana sa poslodavcima, zapali u slijepu ulicu.

Prosvjed su organizirala tri glavna belgijska sindikata na temu "radnici zaslužuju bolje", a okupilo se 50.000 osoba, prema podacima organizatora, odnosno upola manje prema podacima policije.

Prosvjednici su stigli iz cijele Belgije i predstavljaju brojne gospodarske sektore, a njihova je namjera izvršiti pritisak na poslodavce uoči nastavka teških pregovora o plaćama za 2005.-2006.

"Radnici zaslužuju bolje od prijedloga udruženja poslodavaca. Želimo sporazum solidarnosti, a ne sporazum o socijalnoj regresiji, rekao je glavni tajnik kršćanskog sindikata CSC", Josly Piette.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙