FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP nogomet: i njemačko pivo se plasiralo na SP

BERLIN, 21. prosinca 2004. (Hina/DPA) - Njemački nogometni navijačidobili su božićni poklon u utorak nakon što je objavljeno da će se naSvjetskom nogometnom prvenstvu 2006. ipak točiti njemačko, a neameričko pivo.
BERLIN, 21. prosinca 2004. (Hina/DPA) - Njemački nogometni navijači dobili su božićni poklon u utorak nakon što je objavljeno da će se na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2006. ipak točiti njemačko, a ne američko pivo.

FIFA je ranije sklopila sponzorski ugovor sa američkom pivovarom Anheuser-Busch, koji je za eksluzivno pravo točenja i reklamiranja svojih proizvoda izdvojio 40 milijuna dolara.

Činjenica da bi uz nogomet pili američko, umjesto snažnijeg i boljeg domaćeg piva razljutilo je Nijemce, koji su pokrenuli javnu akciju i nakraju uspjeli animirati njemačkog pivovarskog giganta Bitburger da sklopi ugovor sa Amerikancima.

Bitburger je tim sporazumom dobio pravo točenja svojeg piva za vrijeme prvenstva, a zauzvrat će Anheuser-Busch imati brojne povlastice u reklamiranju svojeg Budweisera na svim stadionima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙