FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uskoro prvi zatvoreni investicijski fond za nekretnine

PULA/ZAGREB, 21. prosinca 2004. (Hina) - Komisija za vrijednosne papireodobrila je društvu za osnivanje i upravljanje investicijskimfondovima Agrippina d.o.o. iz Pule zahtjev za osnivanje prvog fonda zanekretnine u Hrvatskoj, pod imenom "Terra Firma", izvijestili su danasiz te tvrtke.
PULA/ZAGREB, 21. prosinca 2004. (Hina) - Komisija za vrijednosne papire odobrila je društvu za osnivanje i upravljanje investicijskim fondovima Agrippina d.o.o. iz Pule zahtjev za osnivanje prvog fonda za nekretnine u Hrvatskoj, pod imenom "Terra Firma", izvijestili su danas iz te tvrtke.

Agrippina je odobrenje Komisije za vrijednosne papire dobila za objavu Prospekta i Statuta budućeg zatvorenog investicijskog fonda, čiji su osnivači grupa poduzetnika iz Istre i Slovenije koji već više godina zajednički rade na poslovima ulaganja u nekretnine u Istri.

Prema podacima Komisije za vrijednosne papire, osnivači tvrtke Agrippinia su Darko Šorc i Mladen Pavičević iz Pule, te Mark Čuček iz Vikrče (Slovenija) i Aleš Winkler iz Ljubljane.

U priopćenju pulske tvrtke navodi se kako očekuju da će u narednom razdoblju, u kojem će poziv za upis dionica biti otvoren, svoj interes za ulaganje iskazati brojni investitori, kako individualni tako i institucionalni.

Prikupljena sredstva emisije bit će uložena u kupnju nekretnina u Istri, a u planu je ulaganje u poljoprivredno zemljište, građevinsko zemljište za poslovne namjene i stanovanje te u gotove stambene i poslovne objekte.

Budućim ulaganjima u fond upravljat će grupa stručnjaka iz Hrvatske koji očekuju da će za svoje ulagače ostvariti sve očekivane ciljeve i prinose kakve ove vrste fondova redovito ostvaruju u svijetu, navode iz Agrippinie.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙