FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 20. prosinca

ZAGREB, 20. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 20. prosinca.
ZAGREB, 20. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 20. prosinca.

ZAGREB - Pitanje rješavanja statusa Ustanove "Suvenir" Sirač bit će tema sastanka koji će se, na poziv ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Branka Vukelića, održati u Ministarstvu gospodarstva. Na sastanak su pozvani predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije, Grada Daruvara, Općine Sirač, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi te Ustanove "Suvenir" Sirač. Nakon sastanka, koji će biti zatvoren za javnost, predviđene su izjave za novinare (oko 11,30 sati, izjave za medije, Velika dvorana Ministarstva gospodarstva, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Predstavnici Hrvatske udruge koncesionara za autoceste s naplatom cestarine predstavit će na susretu s novinarima povodom prve godišnjice osnivanja 3. bilten Udruge za četvrto tromjesečje ove godine te najaviti 4. bilten. (13,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - U organizaciji Obrtničke komore Zagreb održat će se Svečanost uručivanja priznanja i zahvalnica temeljem uspjeha u poslovnoj 2004. godini i podjela stipendija učenicima koji se školuju za deficitarna zanimanja koje dodjeljuje Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva te Obrtnička komora Zagreb. (13,00 sati, Matica hrvatskih obrtnika, Ilica 49).

ZAGREB - U Hrvatskom fondu za privatizaciju bit će javno otvorene ponude za kupnju dionica Društva Istra d.d. u stečaju. (14 sati, HFP, Lučićeva 6).

ZAGREB - Krajem siječnja iduće godine trebao bi se ustrojiti registar koncesija, jedinstvena elektronička evidencija ugovora o svim koncesijama na području Hrvatske. Do 26. siječnja, naime, davatelji svih važećih koncesija Ministarstvu financija trebali bi dostaviti podatke i priložiti ugovore o koncesiji. Proizlazi to iz Pravilnika o ustroju i vođenju Registra koncesija kojeg je Ministarstvo financija 26. studenoga objavilo u Narodnim novinama čime je Pravilnik i stupio na snagu, a davateljima koncesija dan je rok od 60 dana da dostave tražene podatke. U registru će se evidentirati podatci iz ugovora koje s koncesionarima sklopi Vlada, odnosno mjerodavno ministarstvo, ili izvršno tijelo županije, odnosno grada i općine.

ZAGREB - U Hrvatskoj je u prvih devet mjeseci ove godine vrijednost izvršenih građevinskih radova iznosila 15,04 milijardi kuna, što je 7,2 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, objavio je Državni zavod za statistiku. U strukturi vrijednosti izvršenih radova prema vrstama građevina, prednjači prometna infrastruktura sa udjelom od 53,6 posto. Slijede nestambene zgrade sa 18,5 posto, cjevovodi, komunikacijski i energetski vodovi sa 12,6 posto te stambene zgrade sa 12,1 postotnim udjelom. Vrijednost neto narudžaba građevinskih radova u prvih devet ovogodišnjih mjeseci iznosila je 12,2 milijardi kuna i bila je 19,4 posto veća u odnosu na prvih devet prošlogodišnjih mjeseci.

ZAGREB - Cijene na malo u Zagrebu u listopadu ove godine bile su 2 posto veće nego u istom mjesecu prošle godine, dok su u odnosu na rujan porasle 0,7 posto, objavio je Gradski zavod za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša. Troškovi života porasli su 2,2 posto u odnosu na prošlogodišnji listopad, a prema rujnu 0,6 posto. Od početka siječnja do kraja listopada cijene na malo porasle su u Zagrebu 2,6 posto prema istom razdoblju lani, dok su troškovi života porasli 2,3 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: hinaŽhina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙