FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlašić, Draganja i rukometaši - sportaši u 2004.

ZAGREB, 19. prosinca 2004. (Hina) - Atletičarka Blanka Vlašić i plivačDuje Draganja proglašeni su u 53. anketi Sportskih novosti za najboljesportaše Hrvatske u 2004. godini.
ZAGREB, 19. prosinca 2004. (Hina) - Atletičarka Blanka Vlašić i plivač Duje Draganja proglašeni su u 53. anketi Sportskih novosti za najbolje sportaše Hrvatske u 2004. godini.

U tradicionalnoj anketi jedinog dnevnog sportskog lista u zemlji sudjelovalo je 398 novinara iz 58 redakcija koji su prvi put za najbolju sportašicu Hrvatske izabrali Blanku Vlašić, dodijelivši joj 230 glasova. Druga je stolnotenisašica Tamara Boroš sa 63, treća Janica Kostelić s 56 glasova, četvrta Sanja Jovanović (25), a peta Karolina Šprem (8).

Kod sportaša također je prvi put slavio srebrni olimpijac iz Atene Duje Draganja, kojemu su novinari dodijelili 294 glasa. Drugi je rukometaš Ivano Balić s 80, dok su treće mjesto podijeli njegovi reprezentativni suigrači Mirza Džomba i Venio Losert sa po pet glasova, a peti je paraolimpijac Mihovil Španja sa 4 glasa.

Kod izbora za najbolju momčad, dvojbe nije bilo, jer je čak 394 novinara svoj glas dalo olimpijskim pobjednicima iz Atene rukometnoj reprezentaciji, dok su preostala četiri glasa dobili srebrni veslački dvojac Siniša i Nikša Skelin.

Za najbolju ekipu Hrvatske u 2004. godini izabrana je reprezentacija u gađanju samostrelom sa 142, ispred Rukometnog kluba Lokomotive sa 121 i Košarkaškog kluba Gospić čije su igračice dobile 48 novinarskih glasova.

Trofej "fair-play" Sportskih novosti pripao je reli vozačima Zvonimiru Martinčeviću i Marinu Frčku.

Na tradicionalnoj svečanosti u zagrebačkom hotelu The Westin, kojoj su nazočili brojnji sadašnji i bivši sportaši i sportski djelatnici, predvođeni članom Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Antunom Vrdoljakom, predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatkom Matešom, ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Draganom Primorcem i njegovom pomoćnicom Romanom Caput Jogunicom, naš najbolji paraolimpijac Mihovil Španja dobio je posebno priznaje Sportskih novosti, dok je nagrada za "Pothvat godine" uručena plivačkom veteranu Veljku Rogošiću koji je ove godine preplivavao La Manch.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙