FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

hak: u cijeloj zemlji mokri kolnici, zbog niskih temperatura moguća poledica u gorju

ZAGREB, 18. prosinca 2004. (Hina) - U cijeloj zemlji vozi se po mokrimkolnicima, a zbog niskih temperatura nužan je povećan oprez zbogmogućih poledica, posebice na cestama u gorju te na mostovima,nadvožnjacima i usjecima, izvijestio je Hrvatski auto klub jutros u 7sati.
ZAGREB, 18. prosinca 2004. (Hina) - U cijeloj zemlji vozi se po mokrim kolnicima, a zbog niskih temperatura nužan je povećan oprez zbog mogućih poledica, posebice na cestama u gorju te na mostovima, nadvožnjacima i usjecima, izvijestio je Hrvatski auto klub jutros u 7 sati.

Magla je dojavljena s dionica autocesta: A1 Zagreb-Split od Maruna do Zadra i A6 Rijeka-Zagreb između tunela Čardak i čvora Bosiljevo.

Iz HAK-a upozoravaju i na moguće odrone zemlje i kamenja kroz usjeke na Jadranskoj i Ličkoj magistrali, te na gorskim cestama.

HAK također savjetuje da vozači opreme svoja vozila za zimske uvjete, kako bi doprinijeli većoj sigurnosti i protočnosti prometa. Na području Hrvatske zimska oprema podrazumijeva sve 4 zimske gume, no vozite li s ljetnim gumama, u prtljažniku morate imati lance za pogonske kotače.

Još se uvijek, zbog sanacije odrona, vozi otežano državnom cestom D522 Udbina-Lovinac (spojnom cestom između D1 i autoceste A1 Zagreb-Split).

Dionicom A1 Zagreb-Split, Trogir-Vrpolje (između 350. i 348. km), vozi se pretjecajnim trakom, uz ograničenje brzine na 60km/h.

Zbog sanacije klizišta Grohovo, do daljnjega je zatvorena Petrolejska cesta, pa se između Orehovice i GP Rupa vozi Riječkom obilaznicom.

Do završetka izgradnje privremenog priključka do gradilišta buduće A2 Zagreb-Macelj, na dionicama D1 Donji Macelj-Đurmanec (do 15. studenog 2005.), te Đurmanec-Lepajci (do 30. lipnja 2005.), promet je reguliran privremenom signalizacijom, te su mogući kraći zastoji.

Pojačan je izlaz teretnih vozila na Bajakovu . Ostalim prijelazima sva vozila prometuju bez zadržavanja.

Cestom D2 od GP Dubrava Križovljanska do Varaždina nedjeljom je od 6 do 22 sata zabranjen promet teretnim vozilima ukupne mase iznad 7,5 t (iznimno je dopušten onima s dozvolom i vozilima opskrbe).

Trajekti plove redovito, stoji u izvješću HAK-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙