FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Republička koordinacija udruga protiv politizacije Fonda za branitelje

ZAGREB, 17. prosinca 2004. (Hina) - Republička koordinacija udruga izDomovinskog rata oštro je danas osudila "neutemeljene i zlonamjernenapise u tisku vezane uz ostvarivanja prava hrvatskih branitelja naudjelu u Fondu hrvatskih branitelja, a poglavito ako se ti napisikoriste isključivo u interesu aktualnih predsjedničkih izbora", navodise u priopćenju.
ZAGREB, 17. prosinca 2004. (Hina) - Republička koordinacija udruga iz Domovinskog rata oštro je danas osudila "neutemeljene i zlonamjerne napise u tisku vezane uz ostvarivanja prava hrvatskih branitelja na udjelu u Fondu hrvatskih branitelja, a poglavito ako se ti napisi koriste isključivo u interesu aktualnih predsjedničkih izbora", navodi se u priopćenju.

Dodaje se da Republička koordinacija još jedanput želi ukazati hrvatskoj javnosti da je aktivno sudjelovala u ispravljanju nepravdi počinjenih prema istinskim hrvatskim braniteljima te u skladu sa Zakonom o pravima branitelja svoje zaključke o kriterijima uputila Vladi koja ih je usvojila na obostrano zadovoljstvo.

Kako stoji u priopćenju "prema predloženim kriterijima hrvatski branitelji i dragovoljci domovinskog rata konačno i po prvi puta mogu participirati u dionicama državnih poduzeća. Isto tako u fondovskoj privatizaciji mogu sudjelovati i obitelji smrtno stradalog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja koji imaju pravo na maksimalni iznos bodova.

Republička koordinacija poduzela je sve potrebite mjere kako bi se izbjegla neugodna iskustva iz kuponske privatizacije i stoga izražavamo svoje zadovoljstvo da će istinski branitelji i dragovoljci s prve borbene crte napokon moći realizirati svoje pravo koje im zakonom i pripada, ističe se u priopćenju.

Gotovo jedno desetljeće trebalo je hrvatskim braniteljima i invalidima Domovinskog rata teškog i mukotrpnog iščekivanja da dobiju Fond hrvatskih branitelja, a hrvatski branitelji ovih su dana učinili veliki korak prema ostvarivanju prava na dionice privatiziranih državnih poduzeća, stoji u današnjem priopćenju Republičke koordinacije udruga iz Domovinskog rata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙