FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA PETAK, 17. PROSINCA

ZAGREB, 17. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 17. prosinca.
ZAGREB, 17. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 17. prosinca.

ZAGREB - Hrvatski poljoprivredni zadružni savez održat će svečanu sjednicu skupštine u povodu 140-godišnjice poljoprivrednog zadrugarstva. Na skupštini, na kojoj će biti i ministar poljoprivrede Petar Čobanković, među ostalim će biti riječi i o budućnosti poljoprivrednog zadrugarstva. Također će biti dodijeljena i priznanja zadrugama i zadružnim savezima. (10,30 sati, Klub gospodarstvenika, Ul. grada Vukovara 78)

ZAGREB - U organizaciji udruge "Hrvatski izvoznici" održat će se tribina na temu predpristupnih fondova Europske unije i njihovog značaja za hrvatsko gospodarstvo. Riječ je o programima PHARE za izgradnju institucija te gospodarsku i socijalnu koheziju, ISPA za okoliš i promet te SAPARD za ruralni razvoj. Za Hrvatskoj je predviđeno ukupno 245 milijuna eura za proračunske godine 2005. i 2006., i to 160 milijuna eura iz programa PHARE, 60 milijuna eura iz ISPA-e i 25 milijuna eura iz SAPARD-a (11,00 sati, Europski dom, Jurišićeva 1)

ZAGREB - Splitska tvrtka Portus, koja je sredinom studenoga Hrvatskoj agenciji za telekomunikacije predala zahtjev za dozvolu za fiksnu telefoniju, u očekivanju te dozvole održat će konferenciju za novinare na kojoj će predstavit svoje poslovne planove te upravu. Portus d.o.o. je tvrtka-kćer splitskog "Elektromagica", a Agenciji je 18. studenoga predala zahtjev za obavljanje govorne usluge u nepokretnoj mreži na nacionalnoj razini bez uporabe radiofrekvencijskog spektra. Ako joj Vijeće Agencije izda tu dozvolu Portus će postati treći operater fiksne telefonije u Hrvatskoj, uz T-HT-ov T-Com te tvrtku Optima Telekom, koja je tu dozvolu dobila 19. studenoga (12 sati, Hotel Sharaton, Kneza Borne 2).

ZAGREB - Industrijska je proizvodnja u Hrvatskoj u studenom ove godine bila veća za 5,9 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, dok je u razdoblju od siječnja do studenog ove godine veća za 3,1 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, objavio je Državni zavod za statistiku. Industrijska je proizvodnja tako nakon pada u listopadu za 3,3 posto u odnosu na listopad prošle godine, u studenome zabilježila rast od 5,9 posto, što je među najvećim stopama rasta u jedanaest mjeseci, jer je veća stopa rasta bila zabilježena samo u ožujku i veljači (10,4, odnosno 7,2 posto). Statističari napominju da je studeni ove godine imao jedan radni dan više nego prošlogodišnji studeni.

ZAGREB - Nepodmirene naloge za plaćanje, u ukupnom iznosu od 11,41 milijardi kuna, u rujnu je u Hrvatskoj imalo 19.717 pravnih osoba sa ukupno 30.650 zaposlenih. Najnoviji podaci Financijske agencije pokazuju da se nastavlja tendencija smanjenja iznosa dospjelih nepodmirenih obveza kao i broja pravnih osoba sa blokiranim žiro računima. Tako je iznos nepodmirenih naloga u rujnu pao za 1,4 posto ili za 161 milijun kuna u odnosu na mjesec prije. U odnosu na ovogodišnji kolovoz, u rujnu je broj pravnih osoba s blokiranim žiro računima smanjen za 1,2 posto. Broj zaposlenih u blokiranim pravnim osobama je pak, nakon porasta u kolovozu, u rujnu ostao na gotovo istoj razini.

urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙