FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

USKOK: Zbog primanja mita građevni inspektor u pritvoru

ZAGREB, 15. prosinca 2004. (Hina) - Građevni inspektor splitskepodružnice Uprave za inspekcijske poslove Josip Makjanić jučer jenakon što je uhićen u preuzimanju mita sproveden istražnom sucuŽupanijskog suda u Splitu koji mu je odredio pritvor, priopćio je Uredza suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK). USKOK je,otkrivši da taj građevni inspektor od jednoga francuskog državljaninatraži novac kako u nadzoru izgradnje njegova objekta ne bi postupio pozakonu, na nalog istražnog suca Županijskog suda, Odjeluorganiziranog kriminaliteta splitsko-dalmatinske PU podnio zahtjev daobavi tajne izvide.
ZAGREB, 15. prosinca 2004. (Hina) - Građevni inspektor splitske podružnice Uprave za inspekcijske poslove Josip Makjanić jučer je nakon što je uhićen u preuzimanju mita sproveden istražnom sucu Županijskog suda u Splitu koji mu je odredio pritvor, priopćio je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK). USKOK je, otkrivši da taj građevni inspektor od jednoga francuskog državljanina traži novac kako u nadzoru izgradnje njegova objekta ne bi postupio po zakonu, na nalog istražnog suca Županijskog suda, Odjelu organiziranog kriminaliteta splitsko-dalmatinske PU podnio zahtjev da obavi tajne izvide.

Policija je utvrdila osnovanu sumnju da je inspektor Makjanić od 7. do 14. prosinca u Jelsi u više navrata tražio 3000 eura kako zbog utvrđenih protiv francuskog investitora ne bi podnio prekršajnu prijavu.

USKOK u priopćenju navodi da je inspektor Makjanić 14. prosinca u jutro u svom uredu od francuskog državljanina preuzeo traženu novčanu svotu te da je odmah uhićen i sproveden istražnom sucu Županijskog suda u Splitu.

Nakon ispitivanja istražni je sudac odredio da se zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjivo djelo primanja mita po članku 347. stavka 1 Kaznenog zakonika protiv Makjanića provede istraga, a određen mu je i pritvor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙