FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NOGOMET: TALIJANI ZA ELEKTRONSKU POMOĆ SUCIMA

RIM, 13. prosinca (Hina/Reuters) - Talijanski nogometni savez (FIGC)uputio je pismo UEFA-i i FIFA-i u kojem apelira na te dvije vrhovnenogometne organizacije da se sucima omogući upotreba elektronskihpomagala kako bi se smanjio broj pogrešaka.
RIM, 13. prosinca (Hina/Reuters) - Talijanski nogometni savez (FIGC) uputio je pismo UEFA-i i FIFA-i u kojem apelira na te dvije vrhovne nogometne organizacije da se sucima omogući upotreba elektronskih pomagala kako bi se smanjio broj pogrešaka.

FIGC napominje kako je vrijeme da i nogomet krene putem kojim su već pošli tenis, ragbi i američki nogomet u kojima su sucima na raspolaganju elektronska pomagala pri donošenju bitnih odluka.

"Nogomet je sve brži, igrači sve snalažljiviji, a sudačke oči nisu u stanju nadmetati se sa desecima kamera koje su postavljene pored igrališta. Ionako se mišljenje javnosti u vezi sudačkih odluka stvara nakon desetaka pregleda video snimaka dvojbenih situacija, pa stoga smatramo da se korištenjem ponovljenih snimaka tijekom same utakmice ništa bitnije neće promijeniti", stoji između ostaloga u pismu koje je potpisao predsjednik FIGC-a Franco Carraro.

UEFA bi o ovom prijedlogu FIGC-a trebala raspravljati na sastanku u Ženevi ovoga tjedna, dok je FIFA na čelu s predsjednikom Seppom Blatterom i dalje izričito protiv upotrebe kamera za rješavanje dvojbenih situacija vezanih za dosuđivanje zaleđa i kaznenih udaraca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙