FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RBA: Neto dobit krajem studenog 234,4 milijuna kuna

ZAGREB, 13. prosinca 2004. (Hina) - Neto dobit Raiffeisenbank Austrije(RBA) u prvih devet mjeseci ove godine povećana je u odnosu na istolanjsko razdoblje za 25,2 posto, na 192,7 milijuna kuna, da bi nakraju studenoga ove godine iznosila 234,4 milijuna kuna, rekao je nadanašnjoj konferenciji za novinare Dražen Nikolić, predsjednik UpraveRaiffesen Consultinga.
ZAGREB, 13. prosinca 2004. (Hina) - Neto dobit Raiffeisenbank Austrije (RBA) u prvih devet mjeseci ove godine povećana je u odnosu na isto lanjsko razdoblje za 25,2 posto, na 192,7 milijuna kuna, da bi na kraju studenoga ove godine iznosila 234,4 milijuna kuna, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Dražen Nikolić, predsjednik Uprave Raiffesen Consultinga.

Štednja stanovništva u RBA u prvih je devet mjeseci porasla za 1,29 milijardi kuna, odnosno 22,5 posto, na 7 milijardi kuna, a trend rasta je nastavljen i do kraja studenoga, kada je iznosila 7,3 milijarde kuna, kazao je Nikolić.

Aktiva RBA koncem rujna iznosila je 22,6 milijardi kuna - 21,6 posto više nego krajem 2003. godine, a tržišni udjel banke prema aktivi povećan je za 1,1 postotni bod, na 10,2 posto tržišta. Prema podacima s kraja studenog, pak, aktiva iznosi 23,1 milijardu kuna, a RBA je po veličini aktive treća banka u Hrvatskoj, kazao je Nikolić.

Ukupni prihodi RBA u prvih su devet mjeseci ove godine iznosili 630 milijuna kuna, što je 28,6 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a prema Nikolićevim riječima, godinu je obilježio uspjeh "Flexi tekućeg računa", koji je do sada otvorilo više od 78 tisuća klijenata, samo u ovoj godini njih 55 tisuća.

Ta je banka do kraja rujna ove godine građanima odobrila kredita u iznosu od 6,66 milijardi kuna, dok je poduzetnicima, čiji su depoziti krajem rujna iznosili 5,75 milijardi kuna, istodobno odobreno kredita u iznosu od gotovo 7,4 milijarde kuna.

Predstavljajući rad cijele Raiffeisen grupe, Nikolić je kazao kako ta bankarska grupacija ima najširu ponudu na hrvatskom financijskom tržištu. Naime, uz banku, koja ove godine slavi 10. godina djelovanja u Hrvatskoj, grupaciju čine i leasing i consulting kuća, stambena štedionica, obvezni i dobrovoljni mirovinski te investicijski fondovi, kao i jedino mirovinsko osiguravajuće društvo u Hrvatskoj.

Govoreći o planovima RBA u 2005. Nikolić je najavio otvaranje 10 novih poslovnica, kao i 10 novih ili inoviranih proizvoda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙