FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prijevremeni izbori u Portugalu 20. veljače

LISABON, 10. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Portugalski predsjednikJorge Sampaio raspustio je u petak parlament i zakazao prijevremeneizbore za 20. veljače sljedeće godine na kojima bi vladajućisocijaldemokrati mogli izgubiti vlast.
LISABON, 10. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Portugalski predsjednik Jorge Sampaio raspustio je u petak parlament i zakazao prijevremene izbore za 20. veljače sljedeće godine na kojima bi vladajući socijaldemokrati mogli izgubiti vlast.

Manje od pet mjeseci nakon što je Pedro Santana Lopes postao premijer, njegova stranka u istraživanjima javnog mišljenja znatno zaostaje za oporbenim socijalistima.

"S obzirom na raznolikost prijedloga koje sam dobio, zakazujem izbore za 20. veljače", rekao je Sampaio u televizijskom obraćanju.

Nestabilnost koalicijske vlade Santane Lopesa "prijetila je da će se nastaviti, uz ozbiljnu štetu za institucije i zemlju koja više ne može gubiti vrijeme ni odgađati reforme", rekao je predsjednik.

Santana Lopes, dotad gradonačelnik Lisabona i drugi čovjek socijaldemokrata, naslijedio je Josea Manuela Barrosa koji je u srpnju postao kandidat za šefa Europske komisije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙