FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 10. prosinca 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske.
ZAGREB, 10. prosinca 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske.

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader opovrgnuo je danas pisanje tiska da je razriješio ravnatelja POA-e Joška Podbevšeka. "Pročitao sam i ja to, ali dakako da to nije točno", rekao je Sanader, odgovarajući na novinarske upite na zagrebačkom Mirogoju, nakon što je na petu godišnjicu smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na njegov grob položio vijenac i zapalio svijeću. Sanader je ponovio da će se večeras sastati s predsjednikom Stjepanom Mesićem i na tom sastanku sigurno razriješiti krizu u vezi sa slučajem POA-e. Premijer je kazao da će razriješiti taj slučaj prije svega zbog toga jer želi poštovati Ustav te jer se ne može stavljati ni predsjednika države ni predsjednika Vlade pred gotov čin, kao što je to učinio predsjednik države.

ZAGREB - U povodu pete obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana održana je danas komemoracija na kojoj je predsjednik HDZ-a i premijer Ivo Sanader istaknuo da i nakon pet godina Tuđmanove zasluge, uloga, ugled i značaj ne gube nego dobivaju na težini. Sanader je podsjetio da je Tuđman još u veljači 1989. s nekolicinom prijatelja radio na prvom dokumentu koji je bio programatski temelj kasnijem osnutku stranke, a obuhvaćao je, među inim, stvaranje samostalne i suverene Hrvatske i njezino priključenje zajednici europskih naroda. U tom kontekstu Sanader je najavio da Hrvatska idući tjedan očekuje datum početka pregovora s EU. "Ne dvojim da je Hrvatska to zavrijedila i da ne dolazi u obzir nekakvo blokiranje (Hrvatske)", naglasio je Sanader.

ZAGREB - U prigodi 12. prosinca, Dana Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Stjepan Mesić donio je danas, na prijedlog ministra obrane i načelnika Glavnog stožera, odluke o redovnom promaknuću 63 i izvanrednom promaknuću 83 djelatna časnika pripadnika te grane Oružanih snaga. Sedamdeset i sedam poručnika promaknuto je u natporučnike, 54 natporučnika u satnike, 11 satnika u bojnike, dva bojnika u pukovnike i dva pukovnika u brigadire.

ZAGREB - Cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u studenom ove godine u odnosu na listopad bile su manje 0,5 posto, dok su u odnosu na studeni prošle godine porasle za 5,5 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Tako je pad u studenom utjecao na nešto niži rast proizvođačkih cijena na godišnjoj razini nego u prethodna dva mjeseca (u rujnu je zabilježen godišnji rast od 5,7 posto, a u listopadu 6,3 posto). U prvih jedanaest mjeseci ove godine u odnosu na isto razdoblje lani cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima bile su veće za 3,4 posto.

ILOK - Na graničnom prijelazu u Iloku noćas su, jedan sat nakon ponoći, carinski djelatnici u automobilu hrvatskog državljanina gospićke registracijske oznake otkrili pokušaj krijumčarenja zaštićene ptice - sokola križanca između sivog i stepskog sokola. Viši inspektor zaštite prirode Ministarstva kulture Željko Vuković kazao je da je sokol za 500 eura kupljen u Novom Sadu radi sokolarenja. Dodao je kako je protiv hrvatskog državljanina D.D. podnesena prekršajna prijava, a sokol oduzet. Kako je istaknuo, D.D. nije imao dozvolu Ministarstva kulture za uvoz sokola u Hrvatsku kao ni dozvolu mjerodavnih tijela u Srbiji i Crnoj Gori za izvoz sokola.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙