FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 10. prosinca

ZAGREB, 10. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 10. prosinca.
ZAGREB, 10. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 10. prosinca.

ZAGREB - Središnji državni ured za e-Hrvatsku, Veleposlanstvo Kraljevine Švedske, Švedska trgovačka komora i tvrtka Ericsson Nikola Tesla organizatori su konferencije pod nazivom "e-Croatia in e-Europe". Konferencija će, između ostaloga, biti prigoda za razmjenu iskustava u primjeni informacijsko-komunikacijske tehnologije u Švedskoj i Hrvatskoj te za uspostavljanje kontakta unutar političkog, poslovnog i znanstvenog okruženja dviju država. Sudionicima konferencije, kako je najavljeno, uvodno će se obratiti predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader (9,00 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

ZAGREB - Usklađivanje tehničkog zakonodavstva sa EU, kolektivni ugovor u tekstilnoj, odjevnoj i kožarsko-prerađivačkoj industriji, projekt preuzimanja "Name" te mogući izvori financiranja projekata povezivanja industrijskih subjekata u tekstilu i obući, neke su od tema o kojima će se govoriti na Saboru tekstilaca i kožara. Sabor organiziraju Udruga tekstilne i kožne industrije HUP-a te Vijeće Udruženja tekstilne i odjevne industrije te Vijeće Udruženja kožarskoprerađivačke industrije HGK (12,00 sati, zgrada Tehnike, Ulica grada Vukovara 274).

OSIJEK - Uprava Slavonske banke na konferenciji za novinare predstavit će poslovne rezultate banke te poslovne aktivnosti i strateške odrednice za razdoblje od 2005-2009. godine (11 sati, Kapucinska 29).

ZAGREB - Neto imovina četiriju obveznih mirovinskih fondova (OMF) u Hrvatskoj na kraju studenog ove godine iznosila je nešto više od 7,52 milijardi kuna, što je za 5,5 posto, odnosno 392,8 milijuna kuna više nego krajem listopada, podaci su koje je u Mjesečnom izvještaju objavila Agencija za nadzor mirovinskih fondova i osiguranja (Hagena). Na kraju studenoga četiri su obvezna mirovinska fonda imala ukupno 1.162.703 članova - osiguranika. Istodobno je četiri otvorena dobrovoljna mirovinska fondova imalo od ukupno 24.574 osiguranika u trećem mirovinskom stupu.

ZAGREB - Treći mjesec zaredom u Hrvatskoj se, na godišnjoj razini, bilježi pad građevinskih radova. Tako su građevinski radovi, mjereni odrađenim satima radnika na gradilištima, u rujnu ove u odnosu na isti mjesec prošle godine bili manji za 6,7 posto, pokazuju najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku. Građevinski radovi u razdoblju od siječnja do rujna ove godine u usporedbi s radovima u istom prošlogodišnjem razdoblju veći su za 4,3 posto, što je njihova najniža kumulativna stopa rasta u ovoj godini. To pokazuje daljnje usporavanje ranijih visokih stopa rasta građevinske aktivnosti u Hrvatskoj, čiji je dinamični porast potaknut prije svega cestogradnjom, a potom i stanogradnjom. Tako je primjerice u rujnu prošle godine u odnosu na isti mjesec godine prije zabilježen rast od 26,7 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙