FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Žužul: Hrvatska će poduprijeti susjede u euroatlanskim integracijama

ZAGREB, 9. prosinca 2004. (Hina) - Ministar vanjskih poslova MiomirŽužul izjavio je u četvrtak u Bruxellesu da će Hrvatska aktivnomregionalnom politikom pružiti pomoć susjednim državama da se približeeuroatlantskim integracijama, priopćilo je Ministarstvo vanjskihposlova (MVP).
ZAGREB, 9. prosinca 2004. (Hina) - Ministar vanjskih poslova Miomir Žužul izjavio je u četvrtak u Bruxellesu da će Hrvatska aktivnom regionalnom politikom pružiti pomoć susjednim državama da se približe euroatlantskim integracijama, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova (MVP).

"Hrvatska je vitalno zainteresirana za stabilnost jugoistočne Europe koja dugoročnu stabilnost može postići upravo euroatlantskim integracijama", rekao je Žužul na Ministarskom sastanku Euroatlantskog partnerskog vijeća (EAPC) NATO-a.

Po njegovim riječima, za taj je cilj potrebno zadovoljiti određene političke uvjete i kriterije, što Hrvatska dosljedno ispunjava, stoji u priopćenju.

Ministri vanjskih poslova članica NATO-a i partnerskih zemalja raspravljali su o Balkanu u 2005. godini i nakon toga o stanju na Kavkazu i Srednjoj Aziji.

Žužul je tom prigodom zahvalio Glavnom tajniku NATO-a Jaap de Hoop Schefferu za potporu koju pruža aspirantima na članstvo u Savezu, a američkom državnom tajniku Colinu Powellu na njegovom zalaganju u okviru Američko-jadranske povelje.

Nakon rasprave o budućnosti Balkana, ministri su primili na znanje Izvješće predsjedavajućeg o Euroatlantskom partnerstvu nakon istanbulskog Summita, u kojem se daje potpora državama Akcijskog plana za članstvo - Hrvatskoj, Albaniji i Makedoniji na putu pridruživanja NATO-u, navodi se u priopćenju MVP-a.

Ministar Žužul se ranije u četvrtak sastao s povjerenikom Europske komisije za proširenje Olliem Rehnom. Nakon susreta izrazio je uvjerenje da će Hrvatska na predstojećem summitu EU-a dobiti konkretan datum za početak pristupnih pregovora i izrazio očekivanje da će se u toj odluci spomenuti obveze u pogledu suradnje s Haškim sudom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙