FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra počinje "Human rights film festival"

ZAGREB, 9. prosinca 2004. (Hina) - "Filmski festival o ljudskimpravima", koji počinje sutra i traje do 17. prosinca, ponudit ćesuvremena djela svjetske kinematografije koja se bave ljudskimpravima.
ZAGREB, 9. prosinca 2004. (Hina) - "Filmski festival o ljudskim pravima", koji počinje sutra i traje do 17. prosinca, ponudit će suvremena djela svjetske kinematografije koja se bave ljudskim pravima.

Festival organizira Udruženje za razvoj kulture i Multimedijalni institut - klub Mama u prostorima net-kulturnog kluba Mama, Kluba Močvara i kina Tuškanac, rečeno je na konferenciji za novinare organizatora.

Program je obilježen raznolikošću filmskih vrsta, žanrova i stilova pa će se među 36 naslova naći dokumentarni i igrani filmovi, najavila je direktorica Festivala Vanja Kaluđerić, dodavši da će posebno biti zastupljeni filmovi iz dalekih i domaćoj publici često manje poznatih svjetskih kinematografija.

Festival se otvara sutra u kinu "Tuškanac" filmom "10th District Court" poznatoga francuskog dokumentarista Raymonda Depardona. Na rasporedu je i prvijenac redatelja Michaela Moorea "Roger&me" te filmovi "Grendale" Neila Younga, "Notre musique" Jeana Luca Godarda, "Final Solution" Rakesha Sharme, "Domestic violence" Fredericka Wismana i dr. Osim u Zagrebu filmovi će biti prikazani u još 15-ak hrvatskih gradova.

Osim filmskih projekcija festival će popratiti tribine, okrugli stolovi, gostovanja, izložbe i koncerti. Slovenski kazališni redatelj i multimedijalni umjetnik Emil Hrvatin predstavio je danas svoj rad i projekt "Izbjeglički kamp za zemlje prvoga svijeta", koji je realizirala Udruga "Maska", a zasnovana je na studijama lokacija za izbjegličke logore za državljane prvoga svijeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙