FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 21 SAT

ZAGREB, 7. prosinca 2004.(Hina) - Važniji sportski događaji do 21 sat:
ZAGREB, 7. prosinca 2004.(Hina) - Važniji sportski događaji do 21 sat:

ZADAR

U susretu 5. kola C skupine ULEB kupa košarkaši Zadra su u svojim Jazinama svladali belgijski Telindus Oostende sa 81:64 (34:33). Hrvatski predstavnik je tek u posljednjoj četvrtini slomio otpor Belgijanaca. najbolji pojedinci kod Zadrana su bili Jakov Vladović (20), Marko Banić (18) i Julius Johnson (12), dok su goste predvodili Tony Dorsey (17) i Jason Gardner (15). Zadranima je ovo treća pobjeda u skupini, u kojoj imaju i dva poraza.

ZAGREB

Na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj u zagrebačkom hotelu Regent Esplanade, službeno je predstavljen je Swatch FIVB World Tour 2005. - VIP Open Zagreb, turnir Svjetske serije odbojke na pijesku.Prošlotjednom odlukom Međunarodne odbojkaške federacije (FIVB), Zagrebu je dodijeljeno domaćinstvo jednog od 16 najjačih svjetskih turnira za odbojkaše. Tako se Zagreb svrstao uz bok gradovima poputa Pariza, Rio de Janeira, Cape Towna, Šangaja, Berlina, Rima ili Montreala, u kojima se igra Svjetska serija. Riječ je o velikom priznanju, koje je stiglo kao kruna višegodišnjih napora svih ljudi vezanih uz odbojku na pijesku u Hrvatskoj. Nakon četiri godine održavanja VIP Toura, te tri challengera Europske serije (VIP European Open Zagreb), prošlogodišnji challenger Svjetske serije (VIP FIVB Challenger Rab) bio je posljednji ispit za dobivanje Svjetske serije. Od 8. do 12. lipnja zagrebački Jarun bit će poprište turnira na kojem će se 80 najbolje plasiranih muških ekipa na svijetu natjecati za nagradni fond od čak 200.000 USD. Osim izuzetno velikog nagradnog fonda, turnir u skladu sa standardima koje nalaže FIVB mora imati barem šest terena, a oko središnjeg terena treba biti minimalno 3.000 sjedećih mjesta.

RIO DE JANEIRO

Brazilski nogometni prvoligaš Sao Caetano kažnjen je oduzimanjem 24 boda zbog smrti njihova braniča Serginha (30) tijekom dvoboja protiv Sao Paula u listopadu ove godine, odlučio je Sportski disciplinski sud u Brazilu.Liječnik Sao Caetana Paulo Forte kažnjen je zabranom obavljanja svoje dužnosti na 1,440 dana, a predsjednik kluba Nairo Ferreira sa 720 dana.Policija je pokrenula istragu kako bi provjerila jesu li u klubu znali da Serginhu prijeti opasnost od kolapsa u slučaju da zaigra. Serginho se srušio na tlo u 59. minuti utakmice zbog srčanog udara. Oduzimanjem 24 boda, Sao Caetano dva kola prije kraja prvenstva pada sa četvrte na 14. poziciju brazilskog prvenstva.

ATENA

Grčka vlada je objavila kako neće prodavati nijedan od objekata izgrađenih za potrebe Olimpijskih igara u Ateni koji su Grke stajali u prosjeku 200 eura po glavi stanovnika. Premijer Costas Karamanlis kazao je kako će cijela Grčka i dalje imati koristi od objekata, a u izradi je poseban plan korištenja. Objekti će svakako ostati u državnom vlasništvu, a mi moramo smilsiti način kako će se oni najbolje iskoristiti za sve stanovnike Atene i Grčke koji su izdavajali novac za njihovu izgradnju, kazao je Karamanlis, dodavši kako će se ti objekti iznajmljivati, a ne prodavati privatnim kompanijama. Vlada će osigurati da desetak sportskih i ostalih objekata izgrađenih za Igre budu u funkciji privlačenja stranog kapitala, produženja turističke sezone i poboljšanja kvalitete života Atenjana. Igre u Ateni bile su najskuplje u povijesti, Grci su ih platili ukupno devet milijardi eura, dvostruko više od planiranoga.

MADRID

Negdašnji najbolji nogometaš svijeta Brazilac Ronaldo izjavio je kako će se u veljači, na Valentinovo, vjenčati sa manekenkom Danielom Cicarelli. Napadaču madridskoga Reala bit će to drugi brak nakon razvoda od manekenke i nogometašice Milene Dominguez, s kojom se vjenčao 1999., a rastao u rujnu 2003. Daniela (26) je jedna od najpopularnijih brazilskih modela i TV-voditeljica, a ona i Ronaldo su se zaručili početkom 2004. Ronaldo i Daniela Cicarelli namjeravaju kupiti stan u luksuznoj četvrti Pariza, budući da poznatome nogometašu život u Madridu stalno zagorčavaju neumorni španjolski "paparazzi".

TORINO

Olimpijska baklja će u ukupno 64 dana obići sve talijanske provincije uoči početka Zimskih olimpijskih igara u Torinu, a prvi nositelj baklje bit će olimpijski prvak u maratonu Talijan Stefano Baldini, priopćio je Organizacijski odbor Igara u Torinu 2006. Nakon već tradicionalnog paljenja olimpijskog plamena u drevnoj Olimpiji 7. prosinca 2005, baklja već sljedeći dana dolazi u Italiju, gdje u Rimu započinje dvomjesečni put po Apeninskom poluotoku, dugačak oko 11.000 kilometara. Iz Rima baklja odlazi u Firencu, a potom i u Đenovu, na Sardiniju i Siciliju, Napulj, Bolognu, Veneciju i Milano. U Cortino d'Ampezzo, dosad jedinog talijanskog domaćina Zimskih igara, simbol olimpijskog pokreta stiže 26. siječnja, a 10. veljače će biti dočekana u Torinu, na svečanom otvorenju ZOI. Baklju će nositi oko 10.000 ljudi, među njima će biti i mnogi poznati Talijani, ali i oni obični građani, koje će organizatori izabrati među prijavljenima.

ŠANGAJ

Nakon što je ove godine po prvi puta održana Velika nagrada Kine u formuli 1, staza u Šangaju će 1. svibnja naredne godine biti poprište VN Kine u motociklizmu. Prva utrka Svjetskog prvenstva u motociklizmu na kineskom tlu bit će treća po redu u sezonu, a Šangaj je već potpisao ugovor kojim je VN Kina sigurna u kalendaru sve do 2011.Sezona SP-a u motociklizmu započinje prvom od 17 utrka - VN Španjolske u Jerezu 10. travnja.

STOCKHOLM

Skakač uvis Stefan Holm (28) izabran je za najboljeg sportaša Švedske u ovoj godini prema tradicionalnom izboru dnevnika "Svenska Dagbladet". Holm je naslov sportaša godine u Švedskoj zaslužio zbog osvajanja zlatne olimpijske medalje u Ateni do koje je stigao na vrlo zanimljiv način. Holm je letvicu na visini 2,34 metara preskočio u posljednjem, trećem pokušaju, da bi potom 2,36 preskočio u prvom i stigao do zlata.Također, Holm je uspio završiti ovogodišnju sezonu bez poraza.

NEW YORK

Bivši prvak svijeta u teškoj kategoriji Mike Tyson započeo je sa pripremama za novi dvoboj, najverovatnije u ožujku sljedeće godine sa zasad nepoznatim protivnikom. Tyson je zadnji meč imao u srpnju, kada je nokautiran u četvrtoj rundi od Dannya Williamsa, a pritom je zadobio ozljedu koljena i morao je na operaciju. Tysonov novi povratak na ring odgovor je na sve glasnije vijesti da je negdašnji "strah i trepet" za sve boksače obolio od depresije, te da počesto poseže i za kokainom. Vijest o početku Tysonovih priprema potvrdio je njegov menađer Shelly Finkel.

LONDON

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Jacques Rogge potvrdio je u utorak kako je utemeljio posebnu disciplinsku komisiju koja će istražiti optužbe protiv američke sprinterice Marion Jones. Optužbe koje je protiv Marion Jones iznio šef laboratorija BALCO Victor Conte iznimno su ozbiljne i MOO će učiniti sve kako bi se saznala istina, kazao je Rogge, dodavši kako će Komisija svoja saznanja iznijeti Izvršnom odboru MOO-a.Prošloga tjedna šef kontroverznog BALCO laboratorija Victor Conte, koji je optužen zbog distribucije nedozvoljenih stimulativnih sredstava, izjavio za TV-mrežu ABC kako je na svoje oči vidio da Marion Jones koristi steroide koje je razvio u svom laboratoriju. Ustvrdio je kako je suradnja s Marion Jones započela prije OI u Sydneyu, te da je nastavljena i nakon Igara. Prema pravilima Međunarodnog olimpijskog odbora sportašima se mogu oduzeti medalje ako ih se uhvati u korištenju dopinga unutar roka od tri godine od održavanja Igara.

PRAG

Slavni praški nogometni klub Bohemians zbog visokih je dugova pred ukidanjem, javljaju češki mediji. Direktor Bohemiansa, trenutno 14. na ljestvici Češke druge lige, kazao je kako će klub sigurno u stečaj zbog dugova koji su narasli na milijun eura, a kao mala šansa za preživljavanje ukazala se mogućnost spajanja sa prvoligašem Opavom. Bohemians postoji od 1905., a od 1927. i turneje po Australiji klub nosi engleski naziv Bohemians i u grbu mu je figura klokana. Slavni klub je zadnji puta bio prvakom tadašnje Čehoslovačke 1983.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙