FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 7. prosinca 2004.(Hina) - Izbor važnijih vijesti iz Hrvatske do12,30 sati.
ZAGREB, 7. prosinca 2004.(Hina) - Izbor važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - HNS-ov saborski zastupnik Srećko Ferenčak zatražio je danas od predsjednika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ivana Jarnjaka da hitno sazove sjednicu Odbora kako bi se utvrdilo jesu li postojala dva, različita izvješća POA-e, od kojih je jedno dostavljeno predsjedniku Stjepanu Mesiću, a drugo premijeru Ivi Sanaderu. Ferenčakovu zahtjevu, doznaje se u HNS-u, priključili su se Ante Markov (HSS), Šime Lučin (SDP) i Damir Kajin (IDS). Ferenčak se sprema predložiti i izmjene saborskog Poslovnika koje bi omogućile da na čelu Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost bude zastupnik oporbe, te da oporba ima većinu u tom tijelu.

ZAGREB - Hrvatski sabor danas je 11. sjednicu nastavio raspravom o konačnom prijedlogu zakona o klasifikaciji neobrađenog drva, kojim se, po uzoru na pravne stečevine EU, planira urediti klasificiranje, te prodaja i izvoz drvne građe. Iako su podržali Vladinu nakanu da kroz navedeni zakon uvede reda u to područje, saborski klubovi iznijeli su niz prigovora. HSP-ovac Pero Kovačević prigovorio je da zakon ne rješava problem izvoza najkvalitetnijeg drva u inozemstvo. HSS-ovac Željko Ledinski smatra predrastičnima kazne koje taj zakonski prijedlog predviđa u slučaju nepoštivanja propisane klasifikacije, od 50 tisuća do 300 tisuća kuna.

ZAGREB - Vladin konačni tekst prijedloga zakona o javnim cestama SDP-ovci su danas u Saboru ocijenili "antigradskim" i lošim po lokalnu samoupravu, na koju se, tvrde, planiraju prebaciti svi troškovi za održavanje cesta, a oporba je kritizirala i predložena rješenja u vezi s davanjem koncesija. "Ovo je tipični antigradski zakon jer se gradovima i općinama nameću nove obveze bez prihoda", upozorio je SDP-ovac Zvonimir Mršić. IDS-ovac Damir Kajin drži da se ceste ne bi smjele davati u koncesije. "Ako su građani mogli vlastitim sredstvima izgraditi cestu, onda mogu njom i upravljati", rekao je Kajin. Prijedlogom zakona o javnim cestama propisuje se obveza da se koncesije na autoceste i pojedine objekte na državnim cestama, poput mostova ili tunela, ubuduće dodjeljuju isključivo javnim natječajem.

ZAGREB - Farma za proizvodnju kravljeg mlijeka u vlasništvu Miljenka Tumpaka iz Poljane kraj Vrbovca prva je koja je usklađena prema visokim standardima EU-a te upisana u Upisnik odobrenih objekata u Hrvatskoj, priopćeno je danas iz Lure i sa Zagrebačke burze. Projekt usklađivanja farmi za proizvodnju mlijeka prema EU standardima prvi je takve vrste u Hrvatskoj, a pokrenuli su ga Lurini stručnjaci kao pilot-projekt koji je primijenjen na farmi za proizvodnju kravljeg mlijeka kooperanta Tumpaka.

ZAGREB - Od ukupnog broja turista u deset ovogodišnjih mjeseci 85,2 posto ili 7,78 milijuna bili su stranci, kojih je u odnosu na lanjskih deset mjeseci došlo 7 posto više. Strani su turisti ostvarili 89,5 posto od ukupnih noćenja ili 42,18 milijuna, što je porast od 3 posto. Domaćih je turista bilo 1,34 milijuna ili 2 posto više, dok su sa 4,96 milijuna noćenja zadržali prošlogodišnju razinu. Među stranim turistima u deset ovogodišnjih mjeseci najviše ili 1,56 milijuna bilo je Nijemaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙