FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA UTORAK, 7. PROSINCA

ZAGREB, 7. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 7. prosinca.
ZAGREB, 7. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 7. prosinca.

ZAGREB - Izaslanstvo Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) posjetit će Hrvatski sabor gdje će razgovarati s članovima Odbora za rad, socijalnu politiku i zdravstvo te Odbora za gospodarstvo, razvoj i obnovu. Izaslanstvo MMF-a, koje predvodi Dimitri Demekas, boravi u Hrvatskoj u okviru prve provjere ostvarivanja stand-by aranžmana odobrenog Hrvatskoj početkom kolovoza. U središtu pozornosti je državni proračun za sljedeću godinu, odnosno mjere i rizici u ostvarivanju ciljeva utvrđenih stand-by aranžmanom. (14,00 sati, Trg sv. Marka 6, dvorana 84).

ZAGREB - Na redovnoj mjesečnoj konferenciji za novinare Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) tema je "Hrvatska poljoprivreda u Europskoj uniji. O tome će govoriti čelnici HUP-a i Udruge prehrambene industrije i poljoprivrede (11,00 sati, Pavla Hatza 12).

ZAGREB - Udruženje obrtnika grada Zagreba i Nacionalne konfederacije obrtnika, malih i srednjih poduzetnika Padove održat će konferenciju za novinare na kojoj će predstaviti svoj sporazum o suradnji. Sporazumom se obje institucije obvezuju na suradnju u području razvoja poslovnih mogućnosti zagrebačke i padovanske regije s ciljem poticanja obrta, malih i srednjih tvrtki (11,00 sati, Trg Mažuranića 13).

ZAGREB - Raiffeisen stambena štedionica (RSŠ) objavit će na susretu s novinarima preliminarne i procjenu konačnih rezultata za poslovnu 2004. godinu te predstaviti aktualnosti vezane uz RSŠ-ov projekt stanogradnje kao i poslovne planove za 2005. godinu (11,00 sati, Radnička 43/I).

ZAGREB - U povodu dobivanja statusa distributera IBM-ovih softverskih rješenja, tvrtka "M SAN Grupa" organizira konferenciju za novinare (11,00 sati, Buzinski prilaz 10).

ZAGREB - Hrvatske željeznice (HŽ) u idućoj godini planiraju ulaganja od 1,51 milijardu kuna, od čega bi se u infrastrukturu uložilo 1,08 milijardi kuna, a u prijevozne kapacitete 434 milijuna kuna, doznaje se iz te tvrtke. HŽ će u 2005. godini nastaviti sa planiranim projektima modernizacije, kao i sa pripremom projektne dokumentacije za nastavak daljnje modernizacije HŽ-a u razdoblju od 2005. do 2009. godine. Ulaganja u modernizaciju prijevoznih kapaciteta u idućoj godini bit će usmjerena na modernizaciju postojećih vozila. Iduće godine planirano je, pored 11 putničkih vagona, modernizirati dva elektromotorna vlaka, tri dizel-motorna vlaka i dovršiti program modernizacije 300 teretnih vagona, te 25 niskopodnih vagona za prijevoz kamiona.

ZAGREB - Hrvatsku je od siječnja do kraja listopada ove godine posjetilo 9,13 milijuna turista ili 6 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, a porast od 2 posto zabilježen je sa 47,14 milijuna turističkih noćenja, objavio je Državni zavod za statistiku. Od ukupnog broja turista u deset ovogodišnjih mjeseci 85,2 posto ili 7,78 milijuna bili su stranci, kojih je u odnosu na lanjskih deset mjeseci došlo 7 posto više. Strani su turisti ostvarili 89,5 posto od ukupnih noćenja ili 42,18 milijuna, što je porast od 3 posto. Domaćih je turista bilo 1,34 milijuna ili 2 posto više, dok su sa 4,96 milijuna noćenja zadržali prošlogodišnju razinu.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙