FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA UTORAK, 7. PROSINCA

ZAGREB, 7. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 7. prosinca.
ZAGREB, 7. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 7. prosinca.

ZAGREB - Nastavak 11. sjednice Hrvatskoga sabora. U nastavku sjednice pred Saborom bi se trebali naći zakoni koje je prošli tjedan predložila Vlada. Među njima je i Prijedlog zakona o javnim cestama po kojemu bi se, koncesije za autoceste i objekte na državnim cestama, poput tunela, ubuduće davale isključivo javnim natječajem. Osim toga, zastupnici bi trebali razmotriti i konačan tekst Pomorskoga zakonika u kojemu je, u odnosu na prvo čitanje, najveća novost da bi dozvolu za uplovljavanje stranih brodova s nuklearnim naoružanjem, umjesto ministra obrane, davala Vlada. U prvo saborsko čitanje Vlada je prošli tjedan poslala zakonske prijedloge o državnoj službi i o obveznim odnosima. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, Velika dvorana).

SPLIT - Predsjednik Republike Stjepan Mesić boravit će u posjetu Splitu.

- Programom posjeta predviđeno je sudjelovanje predsjednika Mesića na tribini sa studentima Pravnoga fakulteta (10 sati), kao i na svečanoj sjednici Senata Sveučilišta u Splitu. (11 sati, Hrvatsko narodno kazalište).

- Predsjednik Mesić posjetit će i Hrvatski hidrografski institut, Veslački klub "Gusar" i Udrugu "Most".

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor potpisat će u ime Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (MOBMS) ugovore s 19 županija i Gradom Zagrebom o provedbi Mjere IV kroz kreditni program za poduzetnike Programa stručnoga osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja u 2004. MOBMS-a. (14 sati, zgrada Ministarstva, Park Stara Trešnjevka 4).

- Ministrica Kosor potpisat će u ime MOBMS-a i ugovore s 23 poduzetnika o korištenju potpore za poslovne projekte iz Mjere VI Programa stručnoga osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja u 2004. MOBMS-a. (15 sati, MOBMS, Park Stara Trešnjevka 4).

ZAGREB - Boris Mikšić, nezavisni kandidat za predsjednika Republike, predat će Državnom izbornom povjerenstvu 10.000 potpisa potrebnih za kandidaturu. Mikšić napominje kako će, unatoč ispunjenoj obvezi, nastaviti prikupljati potpise kako Izborno povjerenstvo ne bi pronašlo neke zamjerke. (12 sati, DIP, Opatička 8)

ZAGREB - Sjednica Državnoodvijetničkoga vijeća. Na dnevnome redu 48. sjednice bit će, među ostalim, rasprava o stegovnome postupku protiv zamjenice državnoga odvjetnika u Karlovcu Davorke Nyerš-Katušić, razrješenja zamjenika državnih odvjetnika te raprava o Prijedlogu izmjena Zakona o državnom odvjetništvu. (11 sati, prostorije Državnoga odvjetništva Republike Hrvatske, Gajeva 30/I.).

ZAGREB - Predstavljanje novoga načina rada zagrebačke gruntovnice utemeljenoga na EJUSTICE poslovnom modelu kao i e-Portala Ministarstva pravosuđa. Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt predstavit će pak rad gruntovnice po nazivom "Reforma zemljišnih knjiga - poduzete mjere i rezultati". (12 sati, atrij zemljišnoknjižnoga odjela Općinskoga suda).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) na kojoj će biti riječi i o prvoj godišnjici sporazuma HDZ-HSU o poboljšavanju materijalnoga položaja umirovljenika s osvrtom na pozitivne rezultate i otvorena pitanja. (12 sati, prostorije HSU-a, Frankopanska 7/I.).

ZAGREB - Potpisivanje Sporazuma o znanstvenoj suradnji između Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) i Hrvatskoga leksikografskog instituta Bosne i Hercegovine (HLBIH) iz Mostara. (12 sati, palača HAZU, Zrinski trg 11).

OSIJEK - Otvaranje XV. Krležinih dana koje je utemeljilo Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku. (20 sati, HNK, Županijska 9).

- Nakon svečanoga otvaranja održat će se premijera drame "Naranča u oblacima" Ivane Sajko.

ZAGREB - Predstavljanje knjige Milana Vukovića "Dr. Franjo Tuđman u sudskim dosjeima (11. siječnja 1972.-10. lipnja 1990.)". u povodu pete obljetnice smrti Franje Tuđmana, prvoga hrvatskog predsjednika. Među ostalim, u knjizi je objavljen i preslik nekih dokumenata, kao što su presuda Okružnog suda u Zagrebu i Vrhovnog suda Hrvatske iz 1972. te rješenje o obustavi prekršajnog postupka protiv Franje Tuđmana iz 1989. i 1990. (12 sati, Hrvatski institut za povijest, Opatička 10).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Slovenska povijest do prosvjetiteljstva" Petera Štiha i Vaska Simonitija, profesora povijesti srednjega vijeka i povijesti novoga vijeka na ljubljanskome Filozofskom fakultetu. To je prvo izdanje slovenske povijesti na hrvatski jezik, koje je u odnosu na slovensko izdanje iz 1995. novo i dopunjeno. (12 sati, palača Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4)

ZAGREB - Predstavljanje monografije "Država i političke stranke" koju je uredio i izabrao Ivan Prpić. (12 sati, Velika dvorana Novinarskoga doma, Perkovčeva 2/I.).

Dežurni urednici:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙