FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Zajednička organizacija SP-a u košarci ipak ishitren prijedlog

ZAGREB, 6. prosinca 2004. (Hina) - Zajednička kandidatura Srbije i CrneGore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije za organizacijuSvjetskog prvenstva u košarci 2010. godine nije uspjela i zbogpolitičkog nejedinstva koje je dovelo do kašnjenja u isticanjukandidature, ocijenio je u razgovoru za beogradski Blic košarkaškistručnjak Bogdan Tanjević koji je u Kuala Lumpuru, Maleziji, pratiozasjedanje Izvršnog odbora Međunarodnog košarkaškog saveza (FIBA) nakojem se odlučivalo o dodjeli organizacije svjetskog prvenstva ukošarci.
ZAGREB, 6. prosinca 2004. (Hina) - Zajednička kandidatura Srbije i Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije za organizaciju Svjetskog prvenstva u košarci 2010. godine nije uspjela i zbog političkog nejedinstva koje je dovelo do kašnjenja u isticanju kandidature, ocijenio je u razgovoru za beogradski Blic košarkaški stručnjak Bogdan Tanjević koji je u Kuala Lumpuru, Maleziji, pratio zasjedanje Izvršnog odbora Međunarodnog košarkaškog saveza (FIBA) na kojem se odlučivalo o dodjeli organizacije svjetskog prvenstva u košarci.

Tanjević ocjenjuje kako je neuspjehu zajedničke kandidature doprinijela nedovoljna suradnja vodećih dužnosnika u sve četiri države. "U SCG-u imamo problem dvostruke kohabitacije između Srbije i Crne Gore, između Tadića i Koštunice. U Hrvatskoj stavove nisu mogli usuglasiti Mesić i Sanader. Prvi je postavljao uvjet da se polufinala igraju isključivo u Zagrebu, ovaj drugi je odmah pitao: Tko će sve to platiti? Slično je reagirao i Paddy Ashdown u BiH, u Sloveniji su se trebali dogovoriti Drnovšek i Janša... U takvoj situaciji prezentacija i nije mogla biti bolja. Prijedlog jest bio romantičan, ali sve zajedno, odluka o zajedničkoj organizaciji je bila ishitrena. Kad bi nas jedno takvo takmičenje vratilo u apsolutnu suradnju i kada bi to zaliječilo duboke rane, kada bismo time spasili bar jedan dio svijeta - vrijedilo bi povjeriti domaćinstvo spomenutim državama. Ipak, FIBA nije smjela baš toliko riskirati", rekao je Tanjević za beogradski list.

Kandidatura zemalja bivše Jugoslavije za organizaciju svjetskog prvenstva u košarci zbog političkog nejedinstva kasnila je dva mjeseca, objasnio je u razgovoru je za "Blic" Bogdan Tanjević i napomenuo kako je strane novinare u Maleziji zanimalo samo "tko jamči da će, ako dođe novih izbora, zamisao o zajedničkoj kandidaturi i dalje imati potporu vlasti". Uz to pojedine države opterećuje i pitanje suradnje sa sudom u Haagu a sada i "slučaj Gurović", dodao je Tanjević u razgovoru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙