FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 5. prosinca 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati
ZAGREB, 5. prosinca 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader izjavio je da je zadovoljan rezultatima istraživanja javnog mišljenja, koji su pokazali da je postotak građana koji podupiru ulazak Hrvatske u Europsku uniju veći nego proteklih mjeseci. Porast popularnosti EU među hrvatskim građanima protumačio je činjenicom da se u Hrvatskoj sve događa transparentno te širokom akcijom Ministarstva europskih integracija, u sklopu koje građani mogu doznati što Hrvatskoj donosi ulazak u EU. Ocijenio je, uz ostalo, da će ulazak Hrvatske u EU građanima otvoriti mnogo veće perspektive i omogućiti bolju egzistenciju. Po rezultatima istraživanja, koje je na tisuću ispitanika za HTV provela agencija Puls, svoju budućnost u Uniji u ovom trenutku vidi 52 posto građana, ili četiri posto više u odnosu prema prošlomjesečnom istraživanju.

ZAGREB - Hrvatska biskupska konferencija (HBK) zaključila je na izvanrednom plenarnom zasjedanju, čija je glavna tema bio Hrvatski Caritas, da je njegov rad društveno vrlo dobro prihvaćen i ocijenjen te da uvelike pridonosi predstavljanju Crkve u javnosti u njezinu pravom svjetlu, priopćila je danas HBK. Biskupi su, uz ostalo, analizirali stanje u našem društvu i očitovali zabrinutost zbog određenih negativnih pojava u našoj javnosti, stoji u priopćenju HBK.

DUBROVNIK - U sklopu obilježavanja 6. prosinca - Dana dubrovačkih branitelja, sinoć je u Kneževu dvoru u Dubrovniku otvorena izložba "Dubrovnik 1991.-1992." Prikazan je vojni aspekt agresije na dubrovačko područje i razvoj ratnih operacija na južnom bojištu do potpunog oslobađanja zaposjednutih dijelova tog područja. Uz izvornu muzejsku građu izložene su i ratne fotografije iznimne umjetničke i dokumentarne vrijednosti istaknutih hrvatskih fotografa.

ZAGREB - Prvak Drame Hrvatskoga narodnog kazališta Dragan Despot izveo je sinoć u Multimedijanoj dvorani Muzeja grada Zagreba monodramu "Na rubu pameti" prema istoimenom romanu Miroslava Krleže. Publika je, u prepunoj dvorani, dugotrajnim pljeskom nagradila Despotovu izvedbu. Dragan Despot je i adaptirao roman u monodramu, a autor glazbe je Arsen Dedić.

VODICE - Pripremanjem najvećeg hrvatskog rižota od plodova mora, za koji je potrošeno više od 350 kilograma namirnica, sinoć je u hotelu "Imperijal" u Vodicama završen Tjedan gastronomije. Tjedan je pod motom "Naše malo veliko blago" po sedmi put organizirao Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Šibensko - kninske županije. Svrha te već tradicionalne manifestacije je vratiti na jelovnike ugostiteljskih objekata izvorna dalmatinska jela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙