FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvi intervju Boba Dylana u dvadeset godina

NEW YORK, 3. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Radije bih da me uspoređuju sElvisom Presleyjem nego da me protiv moje volje predstavljaju prorokomčitave jedne generacije, rekao je legendarni američki kantautor BobDylan u prvom televizijskom intervjuu u zadnjih dvadeset godina.
NEW YORK, 3. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Radije bih da me uspoređuju s Elvisom Presleyjem nego da me protiv moje volje predstavljaju prorokom čitave jedne generacije, rekao je legendarni američki kantautor Bob Dylan u prvom televizijskom intervjuu u zadnjih dvadeset godina.

"Nikada nisam htio biti ni prorok ni spasitelj", rekao je Dylan. "Elvis, možda. Htio sam biti kao on, ali prorok, to ne", rekao je pjevač kojemu su danas 63 godine, u razgovoru koji će u nedjelju prikazati američka tv-postaja CBS u emisiji pod nazivom "Šezdeset minuta".

"Pogledate li moje pjesme, mislim da u njima nećete naći ništa što govori da predstavljam nekoga ili neku stvar". Oni koji to misle "sigurno nisu slušali moje pjesme", rekao je, ponavljajući jednu od glavnih tema iz prve knjige sjećanja koju je objavio prije dva mjeseca.

Televizijski intervju bit će emitiran dva tjedna nakon što je časopis Rolling Stone proglasio njegov singl "Like a Roling Stone" iz 1965., koju je snimio kad su mu bile svega 24 godine, "najboljom pjesmom svih vremena".

No, taj novi laskavi naslov ostavlja Dylana ravnodušnim: "Znate, imena na popisima se mijenjaju... prilično često. Ne pridajem tome puno pozornosti", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙