FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja- Hrvatska - za petak, 3. prosinca

Hrvatska-najavaNajava događaja- Hrvatska - za petak, 3. prosinca Najavljujemo važnije događaje zapetak, 3. prosinca.

/ZAGREB, 3. prosinca 2004.(Hina) -

Najavljujemo važnije događaje za petak, 3. prosinca.

ZAGREB - U nastavku sjednice Hrvatskog sabora naći će se prijedlog Vlade za osnivanjem Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog arhiva Domovinskog rata, javne znanstvene ustanove gdje bi se prikupljala, sređivala i čuvala te stručno obrađivala i objavljivala dokumentacija i podaci o ratu. Sjedište Arhiva bilo bi u Zagrebu, raditi bi počeo početkom 2005., a za to je u državnom proračunu osigurano dva milijuna kuna. Zastupnici će raspraviti i izmjene Zakona o državnoj reviziji kojima bi se omogućilo da, uz pravnike i ekonomiste, posao u Reviziji dobiju i stručnjaci drugih profila, primjerice informatičari. Dnevni red ove sjednice proširit će se prijedlozima zakona koje je jučer utvrdila Vlada. Među njima su prijedlozi novog zakona o obveznim odnosima i pomorskog zakonika. Sabor će popodne glasovati o ranije raspravljenim točakama. (Hrvatski sabor, Velika vijećnica, Trg Sv. Marka 6, 9,30 sati).

SLAVONSKI BROD - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić posjetit će Brodsko-posavsku županiju. U Vranovcima će nazočiti otvorenju školsko-sportske dvorane područne škole Vranovci (14,30 sati), a potom će se u Slavonskom Brodu susresti s voditeljima Županijske bolnice (16,15 sati) te s predstavnicima Županije (18,05 sati).

ZAGREB - Predsjednik Vlade Ivo Sanader primit će predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora Jacquesa Roggea (Vlada RH, Trg Sv. Marka 2, 14,10 sati).

VUKOVAR - Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 3. prosinca, u Vukovaru će biti održana tradicionalna povorka "Podsjećamo-upozoravamo". Manifestaciju pod motom "O nama uvijek s nama" upriličuje Zajednica saveza osoba s invaliditetom sa željom da započne nadzor nad primjenom Zakona o gradnji kako bi Vukovar i drugi hrvatski gradovi bili promovirani kao mjesta pristupačna za sve stanovnike (Sajmište 1, 12 sati).

BOROVO NASELJE - Povelju o realizaciji program "Zajedno za pristupačnu Hrvatsku", povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, potpisat će potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor i predstavnici udruga osoba s invaliditetom (Radnički dom, 13 sati). Potom će ministrica uručiti ček od 100.000 kuna obitelji Jagić. Ček će se realizirati u obliku građevinskog materijala koji donira tvrtka Xella probeton za gradnju obiteljske kuće (Radnički dom, 14 sati).

ZAGREB - Potpredsjednik Demokratskog centra (DC) Joško Morić i DC-ov saborski zastupnik Frano Piplović će na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru govoriti o prijedlogu zakona o financiranju političkih stranaka (Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, Trg Sv. Marka 6, 11 sati).

ZAGREB - Na Zboru Udruge hrvatskih sudaca koji će voditi predsjednik Udruge Vladimir Gredelj u ostavci i obratiti se nazočnima, suci će izabrati novog predsjednika između četiri kandidata. Za predsjedničku dužnost kandidirali su se suci Upravnog suda Ante Galić i Mirjana Juričić, sudac i privremeni predsjednik Županijskog suda u Karlovcu Ivan Perković i sudac zagrebačkog Županijskog suda Đuro Sessa (Stara gradska vijećnica, Ćirilometodska 5, 10,30 sati).

ZAGREB - Peta sjednica Glavnog odbora za izgradnju crkve hrvatskih mučenika održat će se u uredu predsjednika Hrvatskog sabora (u 8,30 sati). Nakon završetka sjednice postoji mogućnost izjave za medije, navodi se u pozivu iz Ureda predsjednika Hrvatskog sabora.

ZAGREB - Na Akademiji dramske umjetnosti prof. Zrinko Ogresta će održati projekciju europskih kratkometražnih filmova, nominiranih ove godine za Europsku filmsku nagradu u kategoriji najboljeg kratkometražnog filma (Kazališna dvorana Akademije, Trg maršala Tita 5, 17 sati).

RIJEKA - U Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci bit će premijera Talijanske drame "Newyorški maraton" kojoj će nazočiti i autor Edoardo Erba (20 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Srebrenka Parlov

poslijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

navečer: Milka Ćurković

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙