FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SMITH NOVI ŠKOTSKI IZBORNIK

GLASGOW, 2. prosinca (Hina/Reuters) - Bivši menadžer Rangersa iEvertona, Walter Smith (56) izabran je za novog izbornika škotskenogometne reprezentacije.
GLASGOW, 2. prosinca (Hina/Reuters) - Bivši menadžer Rangersa i Evertona, Walter Smith (56) izabran je za novog izbornika škotske nogometne reprezentacije.

Smith će na klupi škotske vrste naslijediti Nijemca Bertia Vogtsa, koji je podnio ostavku zbog serije loših rezultata.

"Dolazak za kormilo švedske vrste je veliki izazov. Nadam se kako neću razočarati navijače," poručio je Smith, koji je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri osvojio 13 trofeja i to svih 13 na klupi Rangersa.

Smith je rođen 24. veljače 1948. godine u Glasgow. Igrački put započeo je u Dundee United čiji je član bio deset godina. Dvije sezone igrao je i za Dumbarton, no 1979. godine se vratio u Dundee United, ali kao trener. Početkom 1986. godine seli u Rangers kao pomoćnik Graemeu Sounessu. Pet godina kasnije postaje menadžer kluba. U prvoj sezoni osvaja naslov prvaka. U 1992. godini predvodi Rangers do naslova prvaka, te Liga i nacionalnog Kupa. Tri trofeja osvaja i 1993., dok je 1994. godine obranio naslov u prvenstvu i Liga Kupu. I 1995. godine osvaja naslov i kupuje Paula Gascoignea. Iduće sezone osvaja novi naslov prvaka i kup, a 1997. godine još jedno prvenstvo. U listopadu napušta klub, a u srpnju 1998. godine preuzima Everton. Četiri godine kasnije dobiva otkaz. Prošle sezone bio je asistent Alexu Ferguson u Mnachester Unitedu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙