FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 2. prosinca

ZAGREB, 2. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 2. prosinca.
ZAGREB, 2. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 2. prosinca.

ZAGREB - Hrvatski sabor će 11. sjednicu nastaviti raspravom o konačnom tekstu izmjena Zakona o lijekovima i medicinskim proizvodima. Prema predloženim izmjenama, tražitelj odobrenja za stavljanje gotovog lijeka u promet ne bio morao priložiti rezultate ispitivanja lijeka ako se dokaže da je on istovrstan s gotovim lijekom izvornog proizvođača, ako je takvo odobrenje prije više od šest godina dobio u Hrvatskoj ili EU, a lijek je stavljen u promet u Hrvatskoj. Sabor bi potom trebao raspraviti konačni tekst zakona o uzimanju i presađivanju ljudskih organa ili tkiva u svrhu liječenja, te predloženi zakon o genetski modificiranim organizmima i konačni tekst zakona o Hrvatskom memorijalno dokumentacijskom arhivu Domovinskog rata (Hrvatski sabor, Velika vijećnica, Trg Sv. Marka 6, 9,30 sati).

ZAGREB - Vlada bi na svojoj redovitoj sjednici trebala utvrditi državni akcijski plan zapošljavanja od 2005. do 2008. te razmotriti izvješće o provedbi Vladinih zaključaka u vezi s planom razvoja bolničkih ustanova do 2010. Hrvatskom bi saboru trebala dostaviti nekoliko konačnih zakonskih tekstova, među kojima i pomorskog zakonika i zakona o obvezenim odnosima. Vlada bi trebala odobriti i jednokratnu nepovratnu pomoć za ublaživanje posljedica elementarnih nepogoda u prvoj polovici ove godine (Vlada RH, Trg Sv. Marka 2, 11 sati).

OSIJEK - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i predsjednica parlamenta Republike Mađarske Katalin Szili susrest će se u Osijeku, a nakon zajedničkog razgovora u zgradi Osječko-baranjske županije (11,50 sati) i izjava za medije (12,35 sati) posjetit će Prosvjetno-kulturni centar Mađara u Osijeku (14,15 sati).

ZAGREB - Na zajedničkoj konferenciji za novinare, predstavnici klubova zastupnika SDP-a, HSS-a i HNS-a u Hrvatskom saboru će govoriti o Rezoluciji o temljenim načelima uključivanja Hrvatske u članstvo Europske unije (Hrvatski sabor, dvorana Kluba zastupnika, 10 sati).

ZAGREB - Klub zastupnika Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) održat će konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o prijedlogu novog zakona o porezu na dohodak, odnosno o politici mirovinskih zakona (Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, 12 sati).

OSIJEK - Dan Grad Osijeka, 2. prosinca bit će obilježen svečanom sjednicom Gradskog vijeća u osječkom HNK (11 sati). Nazočnima će se obratiti hrvatski predsjednik Stjepan Mesić koji će cijeli dan provesti u Osijeku, a izjave za novinare dat će po završetku sjednice (Županijska ulica 9, 12,25 sati) i nakon obilaska Udruge nezaposlenih i Centra za poduzetništvo te tribine sa studentima (15,45 sati).

ZAGREB - Javni prosvjed Hrvatske udruge sindikata - Sindikata zaposlenih na poslovima razminiranja zbog odluke hrvatske Vlade o sanaciji tvrtke AKD "Mungos" vezano uz isplatu plaća bit će ispred zgrade Vlade na Markovom trgu (11 sati).

ZAGREB - Posljednji ispraćaj i pokop hrvatskog branitelja Ante Nikšića nakon identifikacije posmrtnih ostataka ekshumiranih u Ljubovu kod Gospića bit će na groblju Miroševac (12,05 sati).

LOVRAN - Savjetovanje hrvatskih državnih odvjetnika u Hotelu "Excelsior" u Lovranu. Odvjetnicima će se obratiti ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić (9 sati).

ZAGREB - Humanitarnu akciju "Ne zaboravi me" kojoj je cilj prikupljanje financijskih sredstava za gradnju domova za starije, siromašne i nezbrinute osobe predstavit će čelnici Zaklade "Biskup Josip Lang" (prostorije T-HT-a, Hoto toranj, Savska 32, 11 sati).

PULA - Prigodnom svečanošću u Puli bit će otvoren 10. sajam knjiga u Istri na kojem će sudjelovati više od 250 izdavača. U sajamskoj ponudi će se naći raznovrsna izdanja - od dječjih do filozofijskih i alternativnih knjiga, te romana i enciklopedija. Tijekom sajma bit će organizirana brojna predstavljanja knjiga, dodijelit će se književne nagrade Kiklop i održati program "Putovanje Slavonijom" (Dom hrvatskih branitelja, 12 sati).

ZAGREB - Proslava 30. obljetnice Šumarskog instituta održat će se uz nazočnost predstavnika Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstva poljoprivrede i šumarstva i drugih, (restoran "Paviljon", Trg kralja Tomislava 2, 13 sati).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Blagoje Bersa 1873-1934" s rukopisima glazbenih djela, muzikalija i zvučnih snimki tog hrvatskog glazbenika, skladatelja i pedagoga bit će u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (Hrvatske bratske zajednice 4, 12 sati).

ZAGREB - Na izložbi "Čileanska umjetnost: prelazeći granice", koja će biti otvorena u Galeriji Klovićevi dvori u 19 sati, predstavit će se 78 umjetnika današnjeg Čilea. Izložba u Klovićevim dvorima ostaje otvorena do 30. siječnja 2005.

ZAGREB - Predstavljanje knjige Ante Jurice "Gradovi, utvrde i sakralni spomenici uz Krku i Čikolu" bit će u Palači Matice hrvatske, (Strossmayerov trg 4, 18 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Neven Leskovar

poslijepodne: Srebrenka Parlov

navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙