FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA PONEDJELJAK, 29. STUDENOGA

ZAGREB, 28. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 29. studenoga.
ZAGREB, 28. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 29. studenoga.

ZAGREB - Sporazum o financiranju godišnjeg programa CARDS 2004. u ukupnom iznosu od 76 milijuna eura potpisat će šef Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj Jacques Wunenburger i ministrica za europske integracije Kolinda Grabar-Kitarović.

KIJEV - Ukrajinski Vrhovni sud trebao bi raspravljati o spornim predsjedničkim izborima, na kojima je prema službenim rezultatima pobijedio proruski premijer Viktor Janukovič, ali oporba na čelu s Janukovičevim protukandidatom Viktorom Juščenkom izbore je ocijenila lažiranima. Ukrajinski parlament usvojio je u subotu na izvanrednoj sjednici neobvezujuću rezoluciju kojom se utvrđuje postojanje nepravilnosti tijekom glasovanja u drugom krugu predsjedničkih izbora, traži se poništavanje tog kruga izbora i raspuštanje središnjeg izbornog povjerenstva.

LJUBLJANA - Kandidat za slovenskog ministra vanjskih poslova Dimitrij Rupel predstavlja se članovima parlamantarnog vanjskopolitičkog odbora u sklopu saslušanja kandidata za ministre u novoj vladi Janeza Janše pred nadležnim odborima. Iako glasovanje pojedinih odbora nije presudno u odlučivanju mandatara o sastavu vlade, on može pred glasovanje o cijeloj vladi, koje se očekuje krajem tjedna, provesti eventualne izmjene. Medijima se najupitnija čini kandidatura Dragutina Mateta za ministra unutarnjih poslova.

MADRID - Jose Maria Aznar, bivši španjolski premijer, pred parlamentarnim istražnim povjerenstvom svjedoči o terorističkim napadima 11. ožujka.

NAIROBI - Nastavlja se konferencija koja će razmotriti postignuća u uklanjanju protupješačkih mina (do 3. prosinca) nakon donošenja Konvencije iz Ottawe.

DEN HAAG - Ministri vanjskih poslova EU-a sastaju se s kolegama iz meditaranskih zemalja (sastanak EUROMED).

VIANGCHAN - Organizacija zemalja jugoistočne Azije (ASEAN) održava 20. po redu godišnji summit.

NEW YORK - Vijeće sigurnosti UN-a raspravljat će o stanju na Kosovu nakon listopadskih izbora u toj pokrajini, a nakon izvješća civilnog upravitelja UN-a na Kosovu Sorena Jessena-Petersena.

Dežurni urednici:

Noć: Nenad Zlatović

Prije podne: Duška Gerić Koren

Poslije podne: Darko Vlahović

Navečer: Srđan Baković

telefon: 385 1 4808 645

telefax: 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙