FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 26. studenog 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti do 4,30sati
ZAGREB, 26. studenog 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti do 4,30 sati

ZAGREB - Predsjednik Vlade Ivo Sanader izjavio je sinoć da neće supotpisati prijedlog iz Ureda predsjednika za razrješenje ravnatelja Protuobavještajne agencije (POA) Joška Podbevšeka. Dodao je da je takva reakcija iz predsjedničkog ureda posljedica činjenice da je POA podnijela izvješće Policijskoj upravi zagrebačkoj, koja je na temelju njega podnijela kaznene prijave protiv (Željka) Bagića i (Franje) Tureka (bivšeg tajnika Mesićeva ureda i bivšeg ravnatelja POA-e). Stoga taj prijedlog neće biti supotpisan, rekao je Sanader novinarima u hotelu Westin prije svečanog otvorenja kongresa Hrvatske udruge hotelijera i restoratera.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić supotpisao je rješenje o razrješenju ravnatelja Protuobavještajne agencije Joška Podbevšeka i uputio ga na supotpis predsjedniku Vlade Ivi Sanaderu. Predsjednik Mesić primio je jučer ravnatelja Protuobavještajne agencije Joška Podbevšeka i tom prilikom istaknuo nezadovoljstvo postupcima Protuobavještajne agencije u načinu prikupljanja podataka od novinarke Helene Puljiz. Time nisu poštivane odredbe Ustava RH koje uređuju ljudska prava i temeljne slobode te odredbe podzakonskih propisa koji uređuju način i metodologiju prikupljanja podataka i postupak primjene zakonskih ovlasti, kaže se u priopćenju.

ZAGREB - Prijedlog triju oporbenih klubova (SDP, HSS, HNS) da se ministru vanjskih poslova Miomiru Žužulu izglasa nepovjerenje, zbog navodne upletenosti u aferu 'Imostroj', nije sinoć dobio ni jedan zastupnički glas u Hrvatskom saboru. Naime, oporba je uoči glasovanja napustila sabornicu, nezadovoljna činjenicom da predsjednik Sabora Vladimir Šeks nije udovoljio njihovu zahtjevu za poimeničnim glasovanjem. HDZ-ovac Luka Bebić istodobno je, naime, zatražio glasovanje dizanjem ruku, pa je Šeks zaključio da je riječ o dva, jednako vrijedna članka saborskog Poslovnika, te predložio da zastupnici glasuju o tomu kako će glasovati. Žužul je, u završnoj riječi, prije glasovanja ponovio da svoj položaj nije iskoristio za pribavljanje materijalne koristi svojoj obitelji, pozivajući Povjerenstvo o sprječavanju sukoba interesa da se, kad ponovno profunkcionira, pozabavi njegovim slučajem. Izrazio je uvjerenje da će Povjerenstvo utvrditi da njegovi postupci nisu bili nečasni.

- Sabor će sjednicu nastaviti danas u 10,30 sati raspravom o konačnom prijedlogu novog zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

ZAGREB - Hrvatska i europska premijera povijesnog spektakla "Aleksandar Veliki" (Alexander) oskarovca Olivera Stonea održana je sinoć u zagrebačkom multiplexu CineStaru. S Colinom Farrellom, Angelinom Jolie, Anthonyjem Hopkinsom i Valom Kilmerom u glavnim ulogama "Aleksandar Veliki" temelji se na istinitoj priči o životu jednog od najutjecajnijih svjetskih vođa, čovjeka koji je prije navršenih 25 godina osvojio 90 posto poznatog svijeta.

ZAGREB - Prvu knjigu trilogije Davora Runtića "Rat prije rata" predstavio je sinoć u Hrvatskoj kulturnoj zakladi u Zagrebu vinkovački izdavač Neobična naklada. O knjizi su govorili bivši ministar unutarnjih poslova Ivan Vekić, pričuvni general Hrvatske vojske Vinko Vrbanac i autor knjige Davor Runtić. Knjiga "Rat prije rata" prati događaje od pada željezne zavjese i prvih višestranačkih izbora u Hrvatskoj, preko oružane pobune hrvatskih Srba i udjela dopisnika srpskih medija u tome, do krvavog Uskrsa na Plitvičkim jezerima i pokolja u Borovu Selu, kraja iluzija o miru i uvoda u agresiju, te osnutka Hrvatske vojske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙