FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 25. studenoga

ZAGREB, 24. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 25. studenoga.
ZAGREB, 24. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 25. studenoga.

SLUNJ - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić nazočit će prikaznoj vježbi "SPREMNOST 04" na Vojnome poligonu "Eugen Kvaternik". (10 sati, dolazak predsjednika Mesića na taj vojni poligon i pregled postrojenih vojnika).

- Predsjednik Mesić nazočit će prezentaciji vježbe i poligona u zgradi Zapovjedništva poligona (10,05) i prezentaciji sustava "MILES 2000" (10,30 sati, Radna točka 2).

- Osim toga, predsjednik Republike prisustvovat će provedbi zadaća u okviru Partnerstva za mir (11,15 sati, Radna točka 3), prezentaciji naoružanja i opreme korištene u vježbi (12 sati, glavna zgrada kompleksa "B"), a obići će i novoizgrađene objekte. (12,50 sati).

- Nakon toga, predsjednik Mesić dat će izjavu novinarima. (13 sati).

ZAGREB - Nastavak 11. sjednice Hrvatskoga sabora. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

Sabor će nastaviti prošlog tjedna započetu raspravu o izvješćima o radu Ravnateljstva i Programskog vijeća HRT-a, od studenoga prošle do lipnja ove godine, a u poslijepodnevim satima trebao bi razmotriti prijedlog triju oporbenih klubova - SDP-a, HNS-a i HSS-a - o izglasavanju nepovjerenja ministru vanjskih poslova Miomiru Žužulu, zbog 'afere Imostroj'.

ZAGREB - Redovita sjednica hrvatske Vlade. Vlada bi na sjednici trebala predložiti kratokoročne i dugoročne mjere za suzbijanje sive ekonomije te utvrditi Nacionalni plan zapošljavanja od 2005. do 2008. Osim toga, po dostupnim informacijama Vlada, bi trebala uputiti u saborsku proceduru i zakonski prijedlog o državnoj službi, paket tzv. komunalnih zakona, zakonski prijedlog o GMO-u te prijedloge da se izmjene Zakon o zračnom prometu i Zakon o lijekovima i medicinskim proizvodima. (13 sati, Vlada Republike Hrvatske, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nazočit će identifikaciji posmrtnih ostataka ekshumiranih iz masovnih i pojedinačnih grobnica s područja Vukovarsko-srijemske i Ličko-senjske županije. (9,15 sati, Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, Šalata 11).

ZAGREB - Proširena sjednica Predsjedništva Demokratskoga centra (DC). Prva točka dnevnoga reda bit "Mrdeža i Granić - politička i pravna zaštita stranke", a bit će riječi i o projektima gospodarske regionalizacije RH i velike humanitarne akcije. (17 sati, središnji ured DC-a, Ilica 48/I.).

- Nakon rasprave po prvoj točki dnevnoga reda bit će stanka tijekom koje će Predsjedništvo DC-a održati konferenciju za novinare.

ZAGREB - Konferencija za novinare Republičke koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata i članova njihovih obitelji. Tema konferencije bit će novi Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskoga rata i članova njihovih obitelji. (11 sati, prostorije Koordinacije, Galovićeva 12).

ZAGREB - Konferencija za novinare Samostalnoga sindikata zdravstva i socijalne skrbi o temi "Tko koči pregovore o osnovici, božićnici, daru djetetu, regresu...za javne službe". (11 sati, Radnički dom, Krešimirov trg 2, dvorana 518/IV.).

SPLIT - Svečana dodjela Državne nagrade u športu "Franjo Bučar" za 2004. Svečanosti će nazočiti i ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac te predsjednik Odbora Odbora za dodjelu te državne nagrade Mato Bartoluci. (13 sati, Hrvatsko narodno kazalište).

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će se predstaviti i najaviti stručni skup "Tehnika u Hrvatskoj". (13 sati, palača Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4).

ZAGREB - Konferencija za novinare u vezi suradnje Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu i Udruge glazbenih kazališta Srednje i Istočne Europe (Central & Eastern European Musiktheater) te uspjeha mladih hrvatskih opernih pjevača i dirigenata na audicijama za stipendije te udruge. (14 sati, foyer HNK, Trg maršala Tita 15).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Davora Runtića "Domovinski rat: rat prije rata, knjiga prva". (19,30 sati , prostorije Hrvatske kulturne zaklade i Hrvatskoga slova, Hrvatske bratske zajednice bb - NSK).

Dežurni urednici:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙