FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FRANCUSKA: MARSEILLE TRAŽI TRENERA

MARSEILLE, 24. studenog 2004. (Hina/Reuters) - nakon što je Jose Anigou utorak podnio ostavku najpopularniji francuski klub OlympiqueMarseille je u grozničavoj potrazi za trenerom.
MARSEILLE, 24. studenog 2004. (Hina/Reuters) - nakon što je Jose Anigo u utorak podnio ostavku najpopularniji francuski klub Olympique Marseille je u grozničavoj potrazi za trenerom.

Anigo (43) je morao otići nakon čak dva poraza od najvećeg konkurenta, omraženog Paris St Germaina, što mu brojni navijači ovog kluba sa juga Francuske nisu oprostili. Anigov posao privremeno je preuzeo Albert Emon, zaposlenik kluba koji je već dvaput bio privremenim rješenjem dok se ne pronađe novi trener. Lista želja navijača je doista velika, a kako je Marseille veliki klub za očekivati je da novi trener nikako neće biti nepoznat široj javnosti.

Među onima kojima se daju najveće šanse su Gerard Gili, bivši vratar Marseillea, koji je kao trener 1990. bio prvakom Francuske, a još je jednom bio na klupi Marseillea (1995-1997).Uz bok Giliu je i čuveni igrač Jean Tigana, koji je iako rođen u Gvineji, djetinsjtvo i veliki dio igračke karijere proveo u Marseilleu, a trenutno je slobodan nakon odlaska iz Fulhama.

Bivši njemački izbornik Rudi Voeller također je u igri, a i njegove su šanse velike jer je bivši igrač ovog kluba s kojim je 1993. osvojio naslov europskog prvaka. Poznati francuski treneri Jacques Santini i Bruno Metsu slobodni su i također konkuriraju za upražnjeno mjesto, kao i Argentinac Carlos Bianchi, koji je u srpnju napustio Boca Juniors, a u Francuskoj je već bio trener.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙