FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŽUŽUL OČEKUJE OŠTAR ISTUP CARLE DEL PONTE

BRUXELLES,22. studenoga(Hina) - Hrvatski ministar vanjskih poslovaMiomir Žužul izjavio je u ponedjeljak u Bruxellesu da očekuje da ćeglavna tužiteljica Haškog suda Carla del Ponte pred Vijećem sigurnostiUN-a uputiti jasan poziv da se ispuni preostala hrvatska obveza upogledu suradnje s Tribunalom.
BRUXELLES,22. studenoga(Hina) - Hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul izjavio je u ponedjeljak u Bruxellesu da očekuje da će glavna tužiteljica Haškog suda Carla del Ponte pred Vijećem sigurnosti UN-a uputiti jasan poziv da se ispuni preostala hrvatska obveza u pogledu suradnje s Tribunalom.

"Očekujem da će glavna tužiteljica, budući da je to njezin zadnji izviještaj Vijeću sigurnosti, upotrijebiti dosta jasan, da ne kažem oštar jezik, pozivajući na ispunjenje obveza sve države za koje je nadležan Haški sud", rekao je Žužul u Bruxellesu, gdje je sudjelovao na sastanku ministara vanjskih poslova EU-a.

Žužul je iz Bruxellesa otputovao u New York, gdje će u utorak sudjelovati na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a, na kojoj će predsjednik Haškog suda Theodor Meron i glavna tužiteljica Carla del Ponte podnijeti izviješća o radu Suda.

"Može se očekivati da će Meron dati opću ocjenu rada Suda i suradnje s Hrvatskom, a da će se glavna tužiteljica osvrnuti na sve neriješene slučajeve u cijeloj regiji, a u pogledu Hrvatske na preostali slučaj (generala Gotovine), koji je i dosad uvijek bio istican", rekao je Žužul.

Hrvatski ministar je najavio da će na sjednici Vijeća sigurnosti iznijeti poglede hrvatske Vlade na rad Suda.

"Mislim da je stav hrvatske Vlade transparentan, nemamo nikakve dileme o tome da postoji samo jedan mogući model, a to je stopostotna suradnja s Haškim sudom", rekao je Žužul.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙