FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 21. studenog 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat.
ZAGREB, 21. studenog 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

SPLIT - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je večeras u Splitu prihvatilište za beskućnice i žene žrtve zlostavljanja u obitelji, koje je splitska udruga Most otvorila prije godinu dana. Prihvatilište, smješteno u jednom stanu, trenutačno se skrbi o osam štićenica koje su ministricu Kosor upoznale sa svojim životnim pričama. Upozorile su ju na neučinkovitost pravosuđa i policije što je jedan od glavnih razloga, kako su rekle, što su one kao žrtve, umjesto svojih zlostavljača, završile na ulici. Ministrica Kosor je najavila kako će 25. studenoga, na Dan borbe protiv nasilja nad ženama, predstaviti nacionalnu strategiju s ciljem smanjivanja nasilja u obitelji koje je u odnosu na prošlu godinu u porastu za čak 50 posto.

ZAGREB - Hrvatski sindikat telekomunikacija najavio je za 10. prosinca cjelodnevni štrajk i prosvjed u Zagrebu protiv najave Uprave T-HT-a o otpuštanju radnika, dok Uprava te tvrtke istodobno poziva sindikate na dijalog. Sindikat se protivi prijedlogu T-HT-a koji u iduće tri godine namjerava otpustiti 35 posto radnika od sada ukupno 7900 zaposlenih, rekao je danas novinarima čelnik sindikata Josip Pupić. Po tom prijedlogu iduće bi godine bila otpuštena 1833 radnika, a u 2006. i 2007. još dodatnih tisuću, rekao je. Sindikat će, osim Upravi, najaviti štrajk i Vladi jer je ona još uvijek vlasnik 49 posto dionica T-HT-a, a od nje traži aktivniju ulogu u očuvanju radnih mjesta, kaže Pupić.

ZAGREB - Film redatelja Zrinka Ogreste "Tu" proglašen je najboljim na uglednom 27. Međunarodnom filmskom festivalu u američkom gradu Denveru, u programu "Suvremeni svjetski film", te mu je dodijeljena prestižna "Nagrada Krzysztof Kieslowski", izvijestila je danas producentska kuća "Interfilm" iz Zagreba. Ogrestina je nagrada jednakovrijedna (ex aequo) nagradi koju je dobio i film "Pitoni", latvijske redateljice Laile Pakalnine, koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem venecijanskom festivalu. Vrijednost "Nagrade Krzysztof Kieslowski", koja nosi ime po slavnom poljskom redatelju, osobita je jer je izborena u konkurenciji biranih filmova iz cijeloga svijeta koji su ove godine bili u u programu "Suvremeni svjetski film".

ZAGREB - Dvoje studenta, državljana Srbije i Crne Gore, koji su se jučer fotografirali sa slikom osuđenoga ratnog zločinca iz Drugog Svjetskog rata, Draže Mihailovića, ispred spomenika bana Jelačića u Zagrebu, danas su na Prekršajnom sudu u Zagrebu nepravomoćno osuđeni na 15, odnosno pet dana zatvora zbog remećenja javnoga reda i mira, naročito drsko ponašanje i vrijeđanje moralnih osjećaja građana. Trećeokrivljena osoba oslobođena je jer nije dokazano da je sudjelovala u prekršaju. Prekršajno osuđeni studenti bit će upućeni na služenje kazne u Remetinec. Današnju trosatnu raspravu na Prekršajnom sudu pratili su i predstavnici Veleposlanstva Srbije i Crne Gore.

ZAGREB - Zagrebačka policija potvrdila je danas da je sinoć napadnut nogometaš Dinama Dario Zahora, te da u tom napadu nije ozlijeđen. Neki mediji prenijeli su da je sinoć napadnut Zahora, koji incident nije prijavio, tako da je policija tek danas s njim došla u kontakt, izvijestilaj je zagrebačka policija. Dok se vraćao automobilom kući nakon utakmice koju je Dinamo izgubio od Rijeke, Zahoru su uz vrijeđanje napali zasad nepoznati muškarci. Oni su na zagrebačkim Sveticama, dok je Zahora čekao na semaforu, otvorili vrata njegova automobila nakon čega su ga vrijeđali i udarili nekoliko puta, izvijestila je policija.

SPLIT - Nepoznati muškarac pucao je noćas oko tri sata na dvojicu mladića na Meštrovićevu šetalištu u Splitu, zadavši im više prostrijelnih rana opasnih za život, priopćila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska. U pucnjavi su ranjeni dvadesettrogodišnji Kristijan Stojanović i malodobni F. P.. Mladići su s teškim i po život opasnim ozljedama zbrinuti u splitskoj Kliničkoj bolnici, gdje su podvrgnuti hitnom kirurškom zahvatu. Napadač im je zadao više prostrijelnih i ustrijelnih rana, a njihovo je stanje i nakon nekoliko operacija vrlo kritično, doznaje se u bolnici. Policija intenzivno traga za počiniteljem dvostrukog pokušaja ubojstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙