FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PONOVNO OTVOREN NEWYORŠKI MUZEJ MODERNE UMJETNOSTI

NEW YORK, 21. studenoga 2004. (Hina/Reuters) - Newyorški Muzej moderneumjetnosti (MoMA) u subotu je ponovno otvoren javnosti nakondvogodišnjega renoviranja i radova na proširenju što je sve stajalo825 milijuna dolara i ovaj muzej učinilo dvostruko većim nego prije.
NEW YORK, 21. studenoga 2004. (Hina/Reuters) - Newyorški Muzej moderne umjetnosti (MoMA) u subotu je ponovno otvoren javnosti nakon dvogodišnjega renoviranja i radova na proširenju što je sve stajalo 825 milijuna dolara i ovaj muzej učinilo dvostruko većim nego prije.

Muzej MoMA prvi je dan posjetitelje primao i bez ulaznice koja stoji dvadeset dolara pa su ljubitelji umjetnosti došli i iz susjednoga kvarta i iz drugih dijelova svijeta.

"Veličanstveno je", rekla je Blanche Liker, starija stanovnica Brooklyna koja je u redu čekala oko sat i pol da bi ušla u zgradu od 60.300 četvornih metara u koju se muzej uselio 1939. godine.

"Navrle su mi uspomene", rekla je. "Sjećam se tih slika još kad sam bila dijete".

Kad je 2002. MoMA zatvorio vrata, otvoren je privremeni muzej u newyorškoj četvrti Queensu gdje su održavane izložbe i izlagane neke zbirke.

Projekt japanskoga arhitekta Yoshija Taniguchija proširio je i objedinio različite zgrade muzeja i sad se ponovno mogu prikazati zbirke arhitekture, dizajna i fotografije koje su bile istisnute zbog nedostatka prostora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙