FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 20. studenoga

ZAGREB, 20. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasubotu, 20. studenog.
ZAGREB, 20. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za subotu, 20. studenog.

SPLIT - Predsjednik Vlade RH Ivo Sanader boravit će u dvodnevnom posjetu Splitu. Sanader će nazočiti otvaranju osnovne škole "Marjan", a uz premijera govorit će i ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac (u 10 sati). Premijer Sanader nazočit će potom otvaranju prve etape kanalizacijskog sustava Split-Solin, u sklopu integralnog projekta zaštite Kaštelanskog zavoda. Prigodnim riječima obratit će se i ministrica zaštite i okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić, te predstavnici grada i Splitsko-dalmatinske županije (na lokacija Uređaja za pročišćavanje "Stupe", u 11 sati). U večernjim satima bit će priređena svečanost otvaranja Biskupske palače, nove zgrade Nadbiskupskog ordinarijata, na kojoj će, uz predsjednika Vlade Sanadera, sudjelovati i državni tajnik Papinskog državnog tajništva Angelo Sodano (Poljana kneza Trpimira 7 u 18 sati).

ZAGREB - Svečana sjednica Vijeća za djecu, u povodu obilježavanja potpisivanja UN-ove Konvencije o pravima djeteta. Sjednicom će predsjedati potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor. (zgrada Vlade, Trg sv. Marka 2, u 15 sati).

VUKOVAR - U sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, u predvorju zgrade Hrvatskog radija Vukovar bit će otkriveno spomen poprsje ratnog novinara Radio Vukovara, Siniše Glavaševića, čiji su posmrtni ostaci ekshumirani iz masovne gorbnice na Ovčari, (10 sati). U crkvi Kraljice mučenika, misu za poginule i nestale u Domovinskom ratu služit će msgr. Stjepan Karelić (11 sati). Potom će se polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u poduzeću "Velepromet" obilježiti stradanje zatočenika srpskog koncentracijskog logora, uspostavljenog u "Veleprometu" nakon srpske okupacije Vukovara (12,30 sati). Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara iz 1991. godine, završit će odavanjem počasti žrtvama na mjestu masovne grobnice na Ovčari, iz koje su ekshumirani posmrtni ostaci 200 osoba - hrvatskih vojnika i civila, odvedenih iz vukovarske Opće bolnice i 20. studenoga 1991. godine pogubljenih na Ovčari, (13,30 sati).

LEPOGLAVA - Predsjednik Republike Stjepan Mesić susrest će se u Lepoglavi s predstavnicima Gradskog poglavarstva (Mihanovićeva 12, u 14,15 sati). Nakon toga bit će otvorena dvorana Osnovne škole "Ante Starčević" i 3. hrvatski festival sportske rekreacije žena (Hrvatskih Pavlina 42, u 15 sati). Najavljena je i izjava za medije u 16 sati.

ZAGREB - Proslava "Radija 101", u povodu 20 godina emitiranja emisije "Jazz stand", i osme obljetnice skupa potpore za nastavak emitiranja "Radija 101", održanog 21. studenoga 1996., kada se na središnjem zagrebačkom trgu okupilo više od 100 tisuća ljudi. Kako je najavljeno, nazočan proslavi bit će i predsjednik Republike Stjepan Mesić, (Zagrebačko kazalište mladih, Teslina 7, u 22 sata).

ZAGREB - U Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu premijera drame "Glorija" Ranka Marinkovića, u režiji Božidara Violića. U novom uprizorenju "Glorije" naslovna uloga povjerena je Olgi Pakalović, dosad najmlađoj Gloriji. Ranko Marinković je taj "mirakul u šest slika" napisao 1954. (HNK, u 19,30 sati).

SPLIT - U HNK-u u Splitu premijera opere "Lucia di Lammermoor" talijanskog skladatelja Gaetana Donizettia (HNK, u 20 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙