FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 19. studenoga

ZAGREB, 19. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 19. studenoga.
ZAGREB, 19. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 19. studenoga.

ZAGREB - Hrvatski će sabor zasjedanje započeti raspravom o Vladinu prijedlogu izmjena Zakona o Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK), koje bi, među ostalim, USKOK-u trebale omogućiti uvid u bankovne račune osoba za koje se sumnja da prihode ostvaruju kaznenim djelima. Do podataka o stanju računa takvih osoba USKOK će moći doći putem sudskog naloga, a odgovornima u bankama koji bi se usprotivili takvom nalogu zapriječena je kazna od 20.000 kuna. Bankar koji bi i nakon novčane kazne odbio postupiti po sudskom nalogu mogao bi završiti u zatvoru do izvršenja naloga, a najdulje mjesec dana. Sabor bi trebao razmotriti i izvješća o radu Vijeća i Ravnateljstva HRT-a, a zastupnici će poslijepodne glasovati o ranije raspravljenim prijedlozima. (Zgrada Sabora, Trg sv. Marka 6 u 9,30 sati).

ZAGREB - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt preuzet će od ministra za ljudska prava i manjine Republike Srbije i Crne Gore Rasima Ljajića zemljišne knjige Općine Dvor na Uni koje su se nalazile u Beogradu. Vraćanje zemljišnih knjiga rezultat je dogovora postignutog između ministrice Škare Ožbolt i ministra Rasima Ljajića prigodom njezina nedavna posjeta Srbiji i Crnoj Gori. (zgrada Ministarstva, Republike Austrije 14 u 11 sati).

VUKOVAR - U okviru obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., komemorativnim okupljanjem ispred nekadašnje zgrade Borovo Commerce u kojoj se tijekom srpske agresije nalazila ratna bolnica, bit će obilježena 13. godišnjica stradanja ranjenih hrvatskih branitelja i civila (u 9,30 sati). Sudionici obilježavanja toga događaja uputit će se potom u koloni sjećanja do crkve Gospe Fatimske u kojoj će misu za sve poginule i nestale u Domovinskom ratu predvoditi mons. Nikola Dogan. Bacanjem vijenca u Dunav odat će se i počast stradalim hrvatskim braniteljima i civilima u Borovu nedaleko Vukovara (u 12,30 sati). Nakon toga počast će se odati i stradalim braniteljima i civilima na farmi Lovas nedaleko od Vukovara.

SLAVONSKI ŠAMAC - Otvaranje novog međunarodnog cestovnog graničnog prijelaza između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, što bi trebalo pridonjeti olakšavanju trgovine i prometa u jugoistočnoj Europi. Rezanju vrpce bit će nazočni ministar financija Ivan Šuker i voditelj regionalnog ureda Svjetske banke Anand K. Seth (u 12 sati).

ZAGREB - Početak dvodnevne nacionalne konferencije "Program mladi u Hrvatskoj". Program mladi pokrenut je 1995. s ciljem pružanja financijske pomoći projektima mladih, informiranja, obučavanja i omogućavanja uspostave novih partnerstva u Europi. Skup će otvoriti šef Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj Jacques Wunenberger, a nazočit će i predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Ministarstva europskih integracija (Hotel Porin, Jakuševac bb u 9 sati).

ZAGREB - Policijska uprava zagrebačka održat će konferenciju za novinare o stanju sigurnosti i kretanju kriminaliteta na zagrebačkom području u prvih ovogodišnjih deset mjeseci. O tome i ostalim redovitim temama govorit će načelnik zagrebačke Policijske uprave Krešimir Šulc i njegov zamjenik Dubravko Novak (Ulica Matice hrvatske 4 u 10 sati).

ZAGREB - Sindikati prosvjete i znanosti održat će konferenciju za novinare na kojoj će najaviti demonstracije i ostale sindikalne akcije. Čelnici Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja i Sindikata hrvatskih učitelja osvrnuti će se i na pregovore o plaćama u javnim službama (Trg maršala Tita 4 u 10 sati).

OSIJEK - Premijera opere "Nikola Šubić Zrinski" Ivana pl. Zajca (Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku u 20 sati).

ZAGREB - Predstavljanje monografije Bože Mimice "Dalmacija u moru svjetlosti - od Antike do kraja 20. stoljeća", sačinjene od 1000 stranica i jednako toliko fotografija u boji (Društvo hrvatskih književnika, Trg bana Jelačića u 7 u 13 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙