FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 17. studenog 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati.
ZAGREB, 17. studenog 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Hrvatski sabor danas je zasjedanje počeo raspravom o Izvješću o izvršenju državnog proračuna u prvih šest mjeseci ove godine. Ministar financija Ivan Šuker izrazio je zadovoljstvo ostvarivanjem proračunskih prihoda, koji su u prvom polugodištu ostvareni s 45 posto na godišnjoj razini. Istaknuo je kako je u prvoj polovici godine BDP rastao po stopi od 3,8 posto, uz istovremeni rast izvoza i pad uvoza. U prvih deset mjeseci zabilježen je i pad nezaposlenosti s prošlogodišnjih 18,2 na 17,4 posto, a rezultati turističke sezone pokazali su 10-postotni rast turizma u odnosu na prošlu godinu, kazao je Šuker.

ZAGREB - Ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović- Dropulić najavila je danas da je u izradi novi sustav propisa o otpadu u skladu s propisima EU, te da će do kraja godine biti dovršena strategija gospodarenja otpadom. Sudjelujući u radu trodnevnog Osmog Međunarodnog simpozija o gospodarenju otpadom ministrica je napomenula da je putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurano 335 milijuna kuna za sufinanciranje 35 deponija, a da se na natječaj za izradu projektne dokumentacije i sanaciju odlagališta javilo još 165 zainteresiranih. Ministrica je rekla da se u Hrvatskoj mora sanirati devet velikih odlagališta opasnog otpada.

ZAGREB - Podaci o robnoj razmjeni Hrvatske s inozemstvom u prvih devet mjeseci ove godine pokazuju da se bilježe povoljnija kretanja u vanjskotrgovinskoj razmjeni nego u prethodnim godinama, budući da izvoz raste po osjetnije višim stopama (29,9 posto) od uvoza (18,1 posto). Unatoč tomu uvoz od 12,06 milijardi USD u devet mjeseci još je uvijek više nego dvostruko veći od izvoza - 5,78 milijardi dolara, pa deficit robne razmjene s inozemstvom iznosi 6,28 milijardi dolara. Deficit od 6,28 milijardi dolara veći je, nego lani u istom razdoblju, za 519 milijuna dolara.

ZAGREB - Industrijska je proizvodnja u Hrvatskoj u listopadu ove godine u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec manja za 3,3 posto, a u razdoblju od siječnja do listopada veća je za 2,8 posto u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem, objavio je Državni zavod za statistiku. Statističari napominju da je listopad ove godine imao dva radna dana manje od prošlogodišnjeg listopada, što na mjesečne indekse razina utječe oko 5 posto. U usporedbi s prosječnom mjesečnom proizvodnjom u prošloj godini industrijska je proizvodnja u listopadu ove godine veća za 4,4 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙