FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NOGOMET: ŠPANJOLCI RASISTIČKI VRIJEĐALI ENGLEZE

LONDON, 17. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Engleska je prijavilaMeđunarodnom nogometnom savezu (FIFA) Španjolce zbog rasističkogvrijeđanja crnoputih engleskih nogometaša tijekom sinoćnje U-21utakmice u Alcali de Henares.
LONDON, 17. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Engleska je prijavila Međunarodnom nogometnom savezu (FIFA) Španjolce zbog rasističkog vrijeđanja crnoputih engleskih nogometaša tijekom sinoćnje U-21 utakmice u Alcali de Henares.

Španjolski navijači su se "zabavljali" rasističkim i nekulturnim imitiranjem "majmunskog glasanja" svaki puta kada bi Carlton Cole, Darren Bent ili Glen Johnson primili loptu, što je jako naljutilo engleskog izbornika Petera Taylora.

"Cijelo prvo poluvrijeme moji su igrači bili izloženi divljačkim uvredama, a to svakako nisam očekivao u jednoj civiliziranoj zemlji poput Španjolke", kazao je Taylor.

U srijedu se u Madridu sastaju A reprezentacije Španjolske i Engleske, a španjolski izbornik Luis Aragones nedavno je bio optužen zbog rasističkih izjava spram Francuza Thierrya Henrya.

Članovi engleske reprezentacije su trenirali na stadionu Bernabeu u majicama na kojima je antirasistički sloga "Izbacimo rasizam iz nogometa".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙