FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NOGOMET: VELŠKOM WREXHAMU PRIJETI GAŠENJE

LONDON, 17. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Najstariji velški klubWrexham mogao bi biti ugašen nakon 132 godine postojanja, ukoliko sudpresudi da mora platiti sporni porez.
LONDON, 17. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Najstariji velški klub Wrexham mogao bi biti ugašen nakon 132 godine postojanja, ukoliko sud presudi da mora platiti sporni porez.

Trećeligaš Wrexham navodno duguje milijun i pol dolara na ime neplaćenih doprinosa i poreza državi, zbog čega su im blokirani računi i isključena struja na stadionu, a ozbiljno im prijeti bankrot i stečaj.

Iako u dugovima, klub, odnosno njegov predsjednik Alex Hamilton, odbio je ponudu od 2.5 milijuna dolara od Društva prijatelja Wrexhama, udruge koja okuplja oko 600 navijača kluba.

Utemeljen 1872., Wexham je 23 puta osvojio Velški kup, a u osam je navrata igrao u negdašnjem Kupu pobjednika kupova, gdje je jednom igrao protiv splitskog Hajduka. U engleskoj Trećoj ligi Wrexham je trenutno 16. od 24. kluba, a zanimljivo je da su u 116-godišnjoj povijesti Engleske lige samo četiri kluba napustila natjecanje zbog bankrota usred sezone. Zadnji puta se to dogodilo 1992. kada je ugašen Aldershot.

Više od 20 klubova Premijer lige, među kojima su bili Crystal Palace i najstariji britanski klub Notts County, bilo je u stečaju, ali se nisu ugasili.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙