FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 17. studenoga

ZAGREB, 17. studenog 2004. (Hina) - - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 17. studenoga.
ZAGREB, 17. studenog 2004. (Hina) - - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 17. studenoga.

ZAGREB - Hrvatski sabor, koji nastavlja 11. sjednicu, ovaj će tjedan raspravljati o prijedlogu državnoga proračuna za iduću godinu. Sabor će se sutra, 17. studenoga očitovati o Izvješću o izvršenju ovogodišnjeg proračuna u prvih šest mjeseci. Zastupnici će raspraviti i Programsko i financijsko izvješće Hrvatskog olimpijskog odbora za 2003., te izvješće o uredbama koje je Vlada donijela na temelju zakonske ovlasti. O prijedlogu državnog proračuna raspravljat će se u četvrtak. Rashodi od gotovo 91 milijardu kuna (90,9 milijardi), prihodi od 86,7 milijardi, deficit opće države od 3,7 posto BDP-a, okvir su proračuna za 2005., koji će, uvjerava Vlada, biti socijalnog karaktera ali će zadržati i razvojnu komponentu. (Zgrada Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6 u 9,30 sati).

ZAGREB - Sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) na kojem će socijalni partneri raspravljati o prijedlogu državnog proračuna za iduću godinu (zgrada Vlade, Trg sv. Marka 2 u 11 sati) .

ZAGREB - Međunarodna komisija za nestale osobe (ICMP) i Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti održat će konferenciju za novinare u povodu pokretanja zajedničkog projekta identifikacije nestalih osoba. Na konferenciji će biti predstavljena i predstojeća medijska kampanja informiranja koja ima za cilj edukaciju javnosti o problemu nestalih osoba te članova obitelji nestalih o mogućnosti davanja uzroka krvi, ako to dosad nisu učinili kako bi pomogli u postupku identifikacije nestalih metodom temeljenom na analizi DNA uzorka. O tome će govoriti potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, Voditeljica misije ICMP-a Kathryne Bomberger i pomoćnik ministrice obitelji Ivan Grujić (prostorije Ministarstva Prisavlje 14 u 15 sati).

ZAGREB - Početak trodnevne regionalne konferencije dječjih SOS linija središnje i istočne Europe koju organizira Hrabri telefon - telefon za zlostavljanu i zanemarivanu djecu. Sudionici iz 20-ak zemalja razgovarat će o radu dječjih SOS linija u tranzicijskim zemljama, koje su često prvi izbor podrške za djecu izloženu nasilju. Konferenciju će otvoriti potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, koja je pokroviteljica konferencije (hotel Laguna u 9,30 sati).

ZAGREB/VUKOVAR - U sklopu prvog kongres hrvatskih znanstvenika iz domovine i inozemstva, bit će održana konferencija za novinare u Zagrebu (u 12 sati, hotel Westin). U poslijepodnevnim satima sudionici odlaze u Vukovar, gdje Kongres nastavlja s radom po sekcijama. U sklopu Kongresa počet će i Osmi sabor Svjetskog zbora hrvatskih liječnika, koji će, kako je najavljeno, otvoriti potpredsjednik Vlade Andrija Hebrang. Kongres hrvatskih znanstvenika završava 19. studenog, a dan prije bit će prihvaćena Vukovarska deklaracija. Cilj Kongresa na kojem sudjeluje oko 900 sudionika je stvaranje temelja za povezivanje hrvatskih znanstvenika iz domovine i inozemstva na konkretnim projektima.

VUKOVAR - Otvaranje 7. znanstvenog stručnog skupa "Vukovar 1991. - 13 godina poslije", koji organizira Institut društvenih znanosti Ivo Pilar u suradnji s Centrom za istraživanje ratnih zločina. Skup, na kojem će izlagati brojni stručnjaci održava se na temu "Hrvatske osloboditeljske akcije 1991.-1995. - činjenice i predrasude (u 9 sati). U poslijepodnevnim satima bit će organiziran okrugli stol "Hrvatsko iseljeništvo i Hrvatski Domovinski rat" (Pastolarni centar sv. Bono u 16 sati).

VUKOVAR - U okviru obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara bit će održana večer duhovne i domoljubne pjesme, recitala i proze "Predvečernji spomen" (Pastoralni centar sv. Bono u 20 sati). U spomen na stradale hrvatske branitelje i i civile u srpskoj agresiji na Vukovar, HDZ grada Vukovara organizirat će paljenje svijeća u krugu opće bolnice Vukovar.

ZAGREB - Otvaranje međunarodnog simpozija "Gospodarenje otpadom", na kojem će nazočna biti gradonačelnica Zagreba Vlasta Pavić ( Skupština Grada Zagreba, 9 sati).

SPLIT - Okrugli stol o AIDS-u pod naslovom 'Uloga savjetovanja i testiranja u sprječavanju HIV/AIDS", koji organizira Zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije. Na području Splitsko-dalmatinske županije je od 1986. registrirano ukupno 66 osoba zaraženo AIDS-om, a čega ih je 30 bolesno, a 36 HIV pozitivno (Sportski centar Gripe, Osječka 11 u 12 sati).

OPATIJA - Treći Hrvatski veterinarski kongres s međunarodnim sudjelovanjem, na kojem će se do 20. studenoga raspravljati o strateškim zadacima hrvatskog veterinarstva u postupku pridruživanja Europskoj uniji, zatim zaštiti zdravlja životinja, veterinarskom javnom zdravstvu, veterinarstvu u zaštiti okoliša i veterinarskoj izobrazbi. Skup će otvoriti ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković (Grand Hotel "4 opatijska cvita" u 20 sati).

ZAGREB - Sindikat zaposlenih na poslovima razminiranja održat će konferenciju za novinare na kojoj će najaviti prosvjede zaposlenih na poslovima razminiranja (zgrada Radničkog doma, Trg Petra Krešimira 2 u 10 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu otvorenja izložbe "Život u palači - od 1764 do 2004." u povodu dvjestočetrdesete obljetnice gradnje "najljepše gornjogradske palače" i četrdeset i pete obljetnice kako u toj palači stanuje Hrvatski povijesni muzej (Hrvatski povijesni muzej, Matoševa 9 u 11 sati).

ZAGREB - Svečana premijera hrvatskog filma "Družba Isusova" Silvija Petranovića (Kino Brodway u 20,30 sati).

ZAGREB - U sklopu Napretkovih Dana kulture Hrvata Bosne i Hercegovine koji su počeli 12. studenoga u Zagrebu bit će otkrivena spomen ploča pjesniku Nikoli Šopu u Deželićevom prilazu 17 u Zagrebu (u 18 sati), nakon čega će u Kulturnom centru Veleposlanstva BiH biti održan glazbeno-scenski recital poezije Nikole Šopa (u 19 sati).

ZAGREB - Muzejski dokumentacijski centar priređuje javno predavanje pod nazivom "I predmeti imaju svoju priču". Bit će predstavljen i zajednički rada Spomen-područja Jasenovac i United States Holocaust Memorial Museuma iz Washingtona (Ilica 44 u 13 sati).

ZAGREB - U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici bit će predstavljene nove knjige - Uvod u komparativnu historiju, Priručnik iz njemačke paleografije i Etnos, konfesija, tolerancija (Hrvatske bratske zajednice u 12 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne- Jasna Nahtigal-Lazarić

poslijepodne-Milka Ćurković

navečer- Neven Leskovar

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙