FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - događaja - Hrvatska - za utorak, 16. studenoga

ZAGREB, 16. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 16. studenoga.
ZAGREB, 16. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 16. studenoga.

ZAGREB - Otvorenje Prvog kongresa hrvatskih znanstvenika iz domovine i inozemstva na kojem će oko 900 sudionika do 19. studenoga u Zagrebu i Vukovaru razgovarati o ključnim pitanjima razvoja hrvatske znanosti i obrazovanja. Cilj kongresa je stvaranje temelja za povezivanje hrvatskih znanstvenika iz domovine i inozemstva na konkretnim projektima. Kongres su podržala sva tijela hrvatske države, a svečanom otvorenju nazočit će hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks i premijer Ivo Sanader (hotel "Westin Zagreb", Kršnjavoga 1 u 9 sati).

ZAGREB - Uoči nastavka 11. sjednice Hrvatskog sabora svoje sjednice održat će saborski Odbor za financije i državni proračun (Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Ivana Kukuljevića u 14 sati) i Odbor za zakonodavstvo (dvorana Centar u 12 sati) koji će raspravljati o prijedlogu državnog proračuna za iduću godinu i predloženoj poreznoj reformi. Sjednice će održati i Odbor za rad, socijalnu politiku i zdravstvo (dvorana Stjepana Radića u 13 sati) te Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove (dvorana "Ivan Mažuranić" u 14 sati).

LUDBREG - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić razgovarat će sa članovima Gradskog poglavarstva Ludbrega (zgrada Poglavarstva, Trg Svetog Trojstva 14 u 12,45 sati), popiti kavu s građanima, obići objekte Udruge Sunce za osobe s mentalnom retardacijom te susresti se s predstavnicima tvrtke "Oprema-uređaji" (Izjave za medije predviđene su u 14,45 sati).

VARAŽDIN - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorit će u Nedjeljancu pokraj Varaždina tvrtku za zaštitu privatne imovine "Grom", koju je osnovalo 14 razvojačenih branitelja s područja Varaždina (Varaždinska 14 u 14 sati). Kosor će nakon toga s predstavnicima Varaždinske županije razgovarati o zapošljavanju hrvatskih branitelja, radno-rehabilitacijskom centru i projektu "Mladi i droga" (Ured župana, Kratka 1 u 16 sati).

SPLIT - Ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić razgovarat će sa službenicima državne uprave koji rade na poslovima izdavanja lokacijskih i građevinskih dozvola (Županijska komora, Obala Ante Trumbića 4 u 13 sati).

KRAPINA - Potpredsjednica Hrvatskog sabora Đurđa Adlešić posjetit će Krapinsko-zagorsku županiju. Predviđen je, uz ostalo, razgovor s gradonačelnikom Klanjca Žarkom Brozom, posjet Županijskom sudu u Zlataru, Općoj bolnici Bračak i obilazak Muzeja revolucije Hušnjakovo u Krapini (od 10,30 do 18 sati).

VELIKA GORICA - Drugi izvještajni sabor Hrvatske demokratske zajednice za VI. izbornu jedinicu (športska dvorana srednjih škola, Stjepana Tomaševića 21 u 18 sati).

ZAGREB - Klub zastupnika Hrvatske stranke prava održat će konferenciju za novinare (zgrada Hrvatskog sabora, dvorana Ivana Kukuljevića u 11 sati).

ZAGREB - Republički sindikat radnika HPT-a održat će konferenciju za novinare o najavljenom štrajku u T-HT-u. Sindikati su u rujnu prosvjedovali radi namjere Uprave tvrtke da dio radnika proglasi viškom, a nakon toga su među članstvom proveli referendum na kojem se od 69 posto izjašnjenih, njih 79 posto opredijelilo za štrajk (Kneza Mislava u 10,30 sati).

RIJEKA - Konferencija za novinare u povodu predstojećeg skupa "Riječki filološki dani" koji će okupiti 70-ak znanstvenika s područja jezikoslovlja i znanosti o književnosti (Filozofski fakultet, Trg Ivana Klobučarića 1 u 10,30 sati).

ZAGREB - Svečana sjednica Stručnog vijeća Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu u povodu Dana Hrvatskih studija (Ulica grada Vukovara 68, Mala dvorana, 12 sati).

ZAGREB - Otvorenje izložbe fotografija Marije Braut (Muzej za umjetnost i obrt, Trg maršala Tita 10, 19 sati).

ZAGREB - Otvorenje izložbe Philipa Brodzkog "Skulpture" (muzej Mimara, Rooseveltov trg 5 u 18,30 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙