FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MVP: DRŽAVNI TAJNIK BAKOTA S IZASLANSTVOM MONAKA

ZAGREB, 15. studenog 2004. (Hina) - Državni tajnik u Ministarstvuvanjskih poslova Gordan Bakota primio je u ponedjeljak izaslanstvoKneževine Monako koje predvode glavni tajnik Uprave za vanjske posloveClaude Giordan i šef Ureda za međunarodnu suradnju Frederic Platini, skojima je, između ostalog, dogovoreno da se monegaškom princu Albertuuputi službeni poziv za posjet Hrvatskoj, doznaje se iz službenogpriopćenja.
ZAGREB, 15. studenog 2004. (Hina) - Državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Gordan Bakota primio je u ponedjeljak izaslanstvo Kneževine Monako koje predvode glavni tajnik Uprave za vanjske poslove Claude Giordan i šef Ureda za međunarodnu suradnju Frederic Platini, s kojima je, između ostalog, dogovoreno da se monegaškom princu Albertu uputi službeni poziv za posjet Hrvatskoj, doznaje se iz službenog priopćenja.

Bakota je spomenutim dužnosnicima zahvalio na pomoći u razminiranju zaštićenih područja i na brojnim projektima zaštite okoliša u Hrvatskoj koje Kneževina Monako financira od 2000. godine, dodaje se u priopćenju.

Državni tajnik je prilikom razgovora zatražio podršku Monaka kandidaturi Hrvatske za mjesto nestalne članice Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda 2008/2009. godine.

Visoki gosti predstavili su državnom tajniku Bakoti ustroj državne uprave kao i sektorske sporazume koje Monako potpisuje s Europskom unijom obzirom da je u monetarnoj i carinskoj uniji s Francuskom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙