FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 14. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 14. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

RIJEKA - Oko 20 osoba teže je ozlijeđeno u današnjim olujnim udarima bure, doznaje se od dežurnih liječnika Kliničkog bolničkog centra na Sušaku. Najviše ozlijeđenih primljeni su s prijelomima ruku, nogu i u području grudnog koša i zadržani su na liječenju. U hitnom traktu dijela Bolnice koji se nalazi u središtu Rijeke primljeno je još nekoliko osoba s manjim posjekotinama.

ZAGREB - Zbog olujnog, a ponegdje i orkanskog nevremena bila je otežana opskrba električnom energijom u svim primorskim županijama, a trenutačno struje nema još jedino Pag, izjavio je večeras glasnogovornik Hrvatske elektroprivrede (HEP) Radomir Milišić. Kazao je da su najveći problemi u opskrbi strujom bili u Splitu, Sinju i na otoku Pagu, a da je trenutačno još jedino Pag bez struje. Milišić je rekao da se trenutačno ne mogu procijeniti štete nastale olujnim nevremenom te da će HEP vrlo brzo izaći s podacima.

ZAGREB - Zbog jakog vjetra obustavljen je zračni promet iz Zagreba prema Splitu i Dubrovniku te obratno, dok se svi ostali međunarodni i domaći letovi odvijaju prema planu, doznaje se poslijepodne u zagrebačkoj Zračnoj luci. Svi dnevni letovi su otkazani, a još se ne zna hoće li zrakoplovi prema Splitu i Dubrovniku iz Zagreba poletjeti navečer, kazao je koordinator prometa Zračne luke Zagreb Dubravko Moštak. Na zagrebačkom Autobusnom kolodvoru kažu da su u Zagreb stigli svi predviđeni autobusi, osim onih s otoka, koji su otkazani zbog problema u trajektnom prijevozu.

KRAPINA - Predsjednik HDZ-a i hrvatske Vlade rekao je danas u Krapini, gdje je održan 2. sabor HDZ- a za 3. izbornu jedinicu, da puno očekuje od posjeta Beogradu u ponedjeljak, gdje će se sastati sa srbijanskim predsjednikom i premijerom. Sanader je izjavio da Hrvatska nama alternative nego surađivati sa Srbijom i Crnom Gorom. Istaknuo je da će u Beogradu sa svojim domaćinima potpisati povijesni sporazum o zaštiti prava manjina u Srbiji i Crnoj Gori i Hrvatskoj te da se treba riješiti i pitanje 1.200 nestalih osoba. Mini sabor HDZ-a obilježili su govori u kojima se isticala sigurna pobjeda stranačke kandidatkinje Jadranke Kosor na predsjedničkim izborima i najavljivao se odličan uspjeh na lokalnim izborima.

RIJEKA - Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru primila je danas dva poziva za pomoć: u more jugozapadno od Pule jutros u dva sata pale su s austrijske jahte dvije osobe, a od jučer poslijepodne, kada je isplovio u ribolov, ne zna se sudbina jednog Krčanina. Zbog jakog vjetra, ni hrvatska ni talijanska strana još nisu organizirale potragu za muškarcem i ženom koji su pali s austrijske jahte oko 30 nautičkih milja jugozapadno od Pule, blizu granične crte između talijanskog i hrvatskog mora. Za Krčanina se pretpostavlja da se sklonio na Plavniku, a potraga će krenuti čim se stiša bura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙