FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 13. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 13. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Tri međunarodne specijalizirane sajamske priredbe INFO, Interliber i EDUCA plus zatvorene su večeras na Zagrebačkom velesajmu, a prema podacima organizatora - Zagrebačkog velesajma, od 9. do 13 studenoga vidjelo ih je oko 50 tisuća posjetitelja. Na površini većoj od 25 tisuća četvornih metara na tim trima tradicionalnim sajmovima nastupilo je više od 500 domaćih i stranih izlagača.

KOPRIVNICA - Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata djelatnika "Podravke" (UBIUDR) poslala je danas apel hrvatskoj javnosti da se sačuva "Zid boli" na mjestu gdje je godine 1993. i podignut - u Selskoj ulici u Zagrebu, te ističe da za njegovo premještanje nema ni smisla ni uporišta. Ta Udruga podsjeća da je "Zid boli" jedan od najistaknutijih spomenika iz Domovinskog rata, sastavljen od crvenih i crnih opeka, na kojima su rukom napisana 13.600 imena hrvatskih branitelja i civila, odraslih i djece, ubijenih ili nestalih za vrijeme srpsko-četničke agresije na Hrvatsku. Naglašava da se najveći broj opeka na "Zidu boli" odnosi na vukovarske branitelje i civile, od kojih mnogi još uvijek nisu ni pronađeni.

ZAGREB - Hrvatski politološki razgovori, koji su ove godine bili usredotočeni na političke procese i razvoj odnosa Hrvatske i Europske unije, završeni su danas na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Za dvodnevnoga rada je, uz ostalo, bilo je riječi o Europskoj uniji i globalnim promjenama u Hrvatskoj, pravnim i gospodarskim promjenama u Hrvatskoj, Europskoj uniji u međunarodnim odnosima i hrvatskoj vanjskoj politici, te o demokraciji u Hrvatskoj u sklopu kandidature za članstvo u Uniji.

OPATIJA - U radu psihologa u zajednici ključan je ineterdisciplinarni pristup, a u zdravstvu, odgoju i obrazovanju, socijalnom i gospodarskom sustavu potrebno je zaposliti više psihologa, zaključeno je na 12. konferenciji hrvatskih psihologa "Psiholog i zajednica", koja je danas završila u Opatiji. Na skupu je rečeno da je - radi povećanja razine osjetljivosti na probleme nasilja među djecom te zlostavljanja u radnoj sredini - potrebno poboljšati informiranje javnosti. Istaknuta je i potreba da se u tvrtkama "pristupi sustavnom razvoju ljudskih resursa".

ZAGREB - Nevladina udruga Građani organizirano nadgledaju izbore (GONG) - kao jedna od 16 nevladinih udruga iz Srednje i Istočne Europe i zemalja bivšega SSSR-a - sudjeluje u promatranju predsjedničkih izbora u Ukrajini, priopćio je danas GONG. Šezdeset članova GONG-a iz Hrvatske promatrat će drugi krug predsjedničkih izbora u Ukrajini, koji će se održati 21. studenoga 2004.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙