FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 11. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 12,30 sati
ZAGREB, 11. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

ZAGREB - Hrvatski sabor započeo je današnje zasjedanje raspravom o Vladinu prijedlogu zakona o zaštiti i spašavanju, koji je u žurnom postupku. Riječ je o zakonu na temelju kojega bi se trebao osnovati jedinstveni operativno-komunikacijski centar, s besplatnim telefonskim brojem 112, a na to Hrvatsku obvezuju europske konvencije. Time bi se, po riječima državnog tajnika pri Ministarstvu unutarnjih poslova Ivice Buconjića, značajno skratilo vrijeme postupanja u katastrofama i većim nesrećama. Novi centar s radom bi trebao početi 1. siječnja iduće godine, a ekipirat će se s oko 300 djelatnika MUP-a i 500 djelatnika MORH-a.

ZAGREB - Prijedlogom državnog proračuna za iduću godinu proračunski prihodi planirani su u iznosu od 86,4 milijarde kuna, što je 5 posto više od ovogodišnjih prihoda, dok se rashodi planiraju u iznosu od 90,9 milijardi kuna, ili 4 milijarde kuna više nego ove godine, doznaje se u Ministarstvu financija. Prijedlog državnog proračuna, kao i zakonske prijedloge vezane za poreznu reformu, danas poslije podne trebala bi usvojiti i hrvatska Vlada.

ZAGREB - Cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u listopadu su u Hrvatskoj bile za 0,8 posto veće nego u rujnu, dok su u odnosu na isti mjesec lani u prosjeku porasle za 6,3 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Promatrano prema glavnim industrijskim grupacijama, u listopadu su u odnosu na rujan cijene energije bile više za 1,5 posto, a cijene netrajnih proizvoda za široku potrošnju povećane su za 0,4 posto. Istodobno su cijene trajnih proizvoda za široku potrošnju porasle za 0,6 posto, a cijene intermedijarnih proizvoda za 0,7 posto. Cijene kapitalnih proizvoda porasle su za 0,1 posto.

ZAGREB - U Hrvatskoj je u rujnu ove godine otkupljeno i prodano poljoprivrednih proizvoda u vrijednosti većoj od 493 milijuna kuna, što je šest posto manje nego u rujnu prošle godine, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Pritom se 295,9 milijuna kuna odnosi na prodaju iz vlastite proizvodnje pravnih osoba, što je porast od 5,8 posto. Na otkup od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava odnosi se 197,1 milijun kuna ili 19,6 posto manje nego u rujnu lani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙