FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA SRIJEDU, 10. STUDENOG

ZAGREB, 10. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 10. studenoga.
ZAGREB, 10. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 10. studenoga.

ZAGREB - Hrvatski sabor raspravljat će o izmjenama Zakona o zakupu poslovnog prostora slijedom kojih bi sadašnji zakupci dobili pravo prvenstva na sklapanje novog, odnosno produženje postojećeg zakupa. Pred Saborom, koji ulazi u drugi tjedan rada na 11. sjednici, naći će se i konačan prijedlog zakona o zaštiti prava pacijenata. Do 15. prosinca, do kada će trajati 11. sjednica, Sabor će se očitovati i o nizu drugih tema, među kojima i o državnom proračunu za iduću godinu, čiji prijedlog tek treba stići iz Vlade. U idućih 30-ak dana Sabor treba zauzeti stav o zahtjevu SDP-a, HSS-a i HNS-a da glasuje o povjerenju ministru vanjskih poslova Miomiru Žužulu kojeg oporba sumnjiči za korupciju i sukob interesa. Trebao bi se očitovati i o prijedlogu HSP-a da osnuje istražno povjerenstvo koje treba utvrditi činjenice o kolanju transkripata iz Ureda predsjednika države.

OPATIJA - Predsjednik Republike Stjepan Mesić posjetit će Opatiju. U 9,15 sati predsjednik će se sastati s poglavarstvom grada Opatije (Maršala Tita 3), nakon čega će govoriti na otvorenju XII. tradicionalnog savjetovanja ekonomista "Ekonomska politika Hrvatske u 2005. godini". Nakon izjave za medije predsjednik će prisustvovati predstavljanju projekta "Holokaust" (12 sati, gimnazija Eugen Kumičić, Drage Gervaisa 2). U 12,40 sati susrest će se s dekanom i studentima Fakulteta za turistički i hotelski management, odakle će otići u Matulje, gdje će razgovarati s čelništvom te općine (13,40 sati, Trg maršala Tita 11). Poslje susreta predviđena je izjava za medije, nakon čega će predsjednik obići gradilište autoceste (14,20 sati) i veletržnicu u Matuljima (14,45 sati).

OPATIJA - Otvorenje 12. godišnje konferencije hrvatskih psihologa. Trodnevnu manifestaciju otvorit će premijer Ivo Sanader (16 sati, hotel Ambasador, F. Perišića 1).

RASTOKE/SLUNJ - Prvi sastanak organizacijskog odbora "Eko-etno Hrvatska", izložbe proizvoda i usluga ruralnih područja, koja će se održati na Jesenskom međunarodnom Zagrebačkom velesajmu u rujnu sljedeće godine. Na sastanku će, kako je najavljeno sudjelovati državni tajnici i pomoćnici ministara iz četiri ministarstva te predstavnici svih županija i institucija koje djeluju u ruralnom razvitku (10 sati, objekt obitelji Holjevac, "Pod Rastočkim krovom).

BOGDANOVCI - Polaganjem vijenaca (10 sati) i misom zadušnicom za poginule u Domovinskom ratu (10,30 sati) u Bogdanovcima nedaleko Vukovara obilježit će se 13. obljetnica stradanja Bogdanovaca u srpskoj agresiji 1991. godine.

ZAGREB - U sklopu Interlibera bit će priređen susret s pjesnikom Dragutinom Tadijanovićem (12 sati, ZV, paviljon 5 - štand 3C).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatskog kulturnog društva Napredak, na kojoj će govoriti o programu manifestacije "Dani kulture Hrvata Bosne i Hercegovine - Napretkovi dani", (11 sati, prostorije HKD Napredak, Bogovićeva 1).

Dežurni urednici:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon - 01/ 48 08 600

telefaks - 01/ 48 08 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙